Nicu Croitoru s-a retras de la Chindia! Diego Longo: „Viziunile noastre tehnico-tactice despre fotbal sunt diferite”

1467

Nicolae Croitoru și-a înaintat demisia din funcția de vicepreședinte al clubului Chindia încă de săptămâna trecută. A făcut-o discret, fără tam-tam, așa cum a și lucrat la gruparea târgovișteană. Motivele țin de comunicarea defectuoasă cu antrenorul echipei, Diego Longo, dar și de alegerile acestuia. Croitoru este singurul din club care nu a agreat plecările unor jucători importanți, precum Dorian Railean sau Vlad Prejmerean, gratis, ultimul chiar la o contracandidată în lupta pentru promovarea în SuperLigă, Unirea Slobozia. În plus, vedea oportună revenirea la echipă a unui jucător cu experiența lui Cătălin Golofca.

Croitoru a militat pentru Underi din Academie

Ca șef al Academiei de copii și juniori, Croitoru a insistat pentru revenirea de la Pucioasa a unor Underi în care crede foarte mult, Alexandru Petre și Iulian Zamfir. Acesta elimina din strategia clubului Underi împrumutați, mizând pe tinerii locali, pe care îi cunoaște foarte bine, dovadă că s-a renunțat în această iarnă la Alberto Călin și Luca Manolache. Văzând că nu face parte din planurile antrenorului, Petre s-a întors la Pucioasa, în timp ce situația lui Zamfir este ușor confuză. Diego Longo a mizat mai degrabă pe un Under fără recomandări importante, Răzvan Iorga, venit tot sub formă de împrumut de la Kids Tâmpa Brașov (Liga a 3-a), după ce și-a încercat șansa inclusiv pe la Farul 2. Și aici e un subiect delicat. Copleșită de datorii, Chindia și-a permis luxul să plătească la începutul sezonului pentru împrumutul unor jucători Under.

Un conflict de idei, viziuni, strategii…

Ruptura dintre Croitoru și Longo a fost recunoscută public de italian în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV. „Viziunile noastre tehnico-tactice despre fotbal sunt diferite”. În aceste condiții, Nicu Croitoru a făcut pasul înapoi. Cu greu a fost întors din drum, după ce și-a anunțat demisia la finalul anului trecut, doar că ruptura dintre el și antrenor s-a acutizat. Un conflict de idei, viziuni, strategii, care a dus la retragerea lui Croitoru din club. În opinia noastră, o pierdere importantă pentru Chindia. Perceput ca un profesionist și foarte respectat în mediul fotbalistic, Nicu Croitoru s-a dezis, practic, de proiectul girat de Diego Longo și Lorin Petrescu.

Longo: „N-aș putea lucra cu Ghergu”

Foarte deschis, Longo a transmis la Sport Show că nu se vedea lucrând la Chindia nici alături de fostul președinte, Marcel Ghergu. „El a venit o perioadă la club, de fapt nu a intrat, și într-o zi a dispărut. Avem filosofii diferite despre relații umane și despre fotbal. Sincer, n-aș putea lucra cu dânsul, avem viziuni complet diferite. Cu Ghergu nu am vorbit de fotbal niciodată, pentru că l-am văzut de trei ori în viața mea. În perioada aceasta vorbesc mai mult cu Lorin decât cu nevastă-mea și copiii. Îl apreciez și de multe ori l-am apărat. Nu a fost corect cum a fost tratat. Nu a creat nicio problemă la club și a ajutat”. E clar că președintele Lorin Petrescu a girat deciziile antrenorului italian, preferându-l lui Nicu Croitoru. Rămâne să vedem dacă a și ales corect. Altfel, Chindia va susține miercuri un nou amical, la Complexul Turistic de Natație, de la ora 13.00, adversar SR Brașov (Liga a 3-a).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here