Sărbătoare fotbalistică la Lucieni! Cupa Ion Ștefan, o competiție de suflet

604

Bătrânii îi spuneau Fănică a lu‘ Dode, iar noi, puștanii, îl apelam Nea Fane. Îl știa toată lumea din sat, însă foarte puțini l-au înțeles cu adevărat. Unii l-au judecat pe nedrept, spunând că și-a sacrificat familia pentru fotbal, însă fotbalul l-a ajutat să meargă mai departe, atunci când i-a fost greu. Chiar dacă l-au mai supărat, băieții de la Unirea l-au iubit sincer, iar acum îi simt lipsa și îl regretă din tot sufletul. Fotbalul din Lucieni e sărac fără Nea Fane, pare amputat, și-a pierdut liderul spiritual, părintele, busola.

În memoria lui Nea Fane

La inițiativa primarului Vasile Tița, duminica trecută s-a desfășurat pe stadionul din Lucieni ediția inaugurală a Cupei Ion Ștefan, în memoria lui Nea Fane. O sărbătoare fotbalistică foarte bine organizată, la care au participat opt echipe și sute de spectatori. S-a jucat fotbal până lăsarea nopții, chiar și la lumina lămpilor electrice, într-o atmosferă cum mi-aș dori să văd în cât mai multe comunități rurale. De la puștani de liceu și până la oameni cu nepoți acasă, lucienarii au ținut să arate că mingea le-a rămas prietenă. Unii dintre ei au venit special din străinătate, iar alții și-au amânat plecarea, ținând să onoreze o competiție de suflet, organizată în memoria celui care a iubit echipa locală de fotbal, mai mult decât orice. Chiar dacă nu se numără printre cluburile care au supraviețuit pandemiei, Unirea Lucieni va reveni într-o bună zi acolo unde îi este locul, în competiția județeană.

Spiritul fotbalistic nu va muri niciodată la Lucieni

După ore întregi de fotbal, jucat într-un decor pitoresc, a triumfat pe merit echipa Dealului. Chiar dacă s-a jucat cu multă ambiție, rezultatele au contat mai puțin, important a fost mesajul transmis. Indiferent de vremuri și de greutăți, spiritul fotbalistic nu va muri niciodată la Lucieni, cum Nea Fane nu va fi uitat de cei care l-au cunoscut. Amfitrionii evenimentului sportiv de la Lucieni merită aprecieri pentru inițiativă, pentru organizare și pentru implicare. Cupa Ion Ștefan a provocat o puternică emulație într-o comunitate care merită mai multă atenție, susținere și respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here