Punem cruce baschetului, domnule Cristi Savu? Curtea de Apel București a amânat pronunțarea pentru la toamnă

1394

Situația echipei de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște se complică și mai mult, după ce Curtea de Apel București a fixat un nou termen în Dosarul Diekoulakos, pentru 5 septembrie. „Repune cauza pe rol în vederea lămuririi pricinii sub toate aspectele, respectiv completarea probatoriului cu înscrisuri, sub rezerva dezbaterii la termen, sens în care pune în vedere ambelor părţi să depună la dosar copii ale mail-urilor comunicate între părţi în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, care fac referire la raporturile dintre părţi, depuse în procedura arbitrală, precum şi dovada plăţii sumei de 12000 euro efectuată de pârât ulterior notificării de reziliere a contractului (instrumentul de plată şi eventualele documentele anexe). Fixează termen de judecată, cu citarea părţilor la data de 5.09.2019. Pune în vedere părţilor să depună înscrisurile solicitate cu cel puţin 5 zile înainte de termen, în dublu exemplar”, sună soluția pe scurt.

Horia Păun: „În calea justiției nu ne putem pune!”

Luni, 15 iunie, a fost ultima zi în care CSM Târgoviște avea ca termen să își rezolve problemele cu sentințele Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic, pentru a putea participa în ediția de campionat 2019-2020. „Interesul meu este să protejez cluburile, însă în calea justiției nu ne putem pune. Consiliul Director va lua o decizie în cazul echipei din Târgoviște, însă trebuie să recunosc că situația este una delicată”, a oferit un scurt comentariu pe subiect președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun. Un om în adevăratul sens al cuvântului, care nu a uitat de unde s-a ridicat în baschetul de mare performanță. Horia Păun a fost mai mult decât înțelegător cu cei care au condus în ultimii ani destinele CSM Târgoviște, altfel echipa de baschet feminin a urbei ar fi devenit istorie. Oricât de mult ar încerca președintele FRB să protejeze clubul municipalității, ajutorul trebuie să mai vină și din interior.

Ce soluție a găsit Cristi Savu?

În acest moment, Dosarul Dikeoulakos rămâne suspendat până la toamnă, iar speța Matic e nerezolvată și ea, în timp ce directorul Cristian Savu refuză în continuare dialogul. Un director căruia primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, i-a spus că dorește continuitate la nivelul echipei de baschet. „Am avut o discuție cu directorul clubului, în care am transmis clar că trebuie să găsească o soluție, prin care să asigure continuitate la nivel competițional, inclusiv la baschet. Pentru că nu-mi pot permite să pun cruce baschetului de performanță, mai ales că nu am nicio legătură cu lucrurile care s-au întâmplat acum ani de zile și care au generat în momentul de față aceste debite”. Ce soluție a găsit Cristi Savu?

P.S. Avocații grecului George Dikeoulakos intenționează să acționeze în judecată Federația Română de Baschet, în cazul în care nu va respecta decizia de a interzice înscriere în campionat a echipelor cu datorii la data de 15 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here