Primarul Târgoviștei deschide Chindia către mediul privat! „Punem condiția ca echipa să rămână una de prima ligă”

2337

Eu cred că viitorul Chindiei ar trebui orientat către mediul privat. Și nu doar eu. „Noi suntem dispuși să punem la dispoziție viitoarea bază  sportivă, cu condiția ca cel care vine să investească să facă fotbal, să fie un investitor serios. Suntem de acord cu un parteneriat, dar punem condiția ca echipa să rămână una de prima ligă, una în care jucătorii să primească banii la timp, să existe stabilitate financiară”, a transmis public primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Finanțare publică redusă de legislație

E tot mai clar că se ridică bariere, iar finanțărilor din bani publici sunt deja limitate. Din 1.800.000 lei, Consiliul Local Municipal Târgoviște nu a mai putut aloca Chindiei decât 1.100.000. Am avertizat că nu e de joacă pe acea Ordonanță 50/2020! Și nu doar în cazul Chindiei, și pentru CSM Târgoviște ar trebui să fie o alarmă. E tare fain să stai cu mâna întinsă și să-ți construiești bugetul pe obrazul subțire al asociaților, din bani publici. Ăsta nu-i management performant, e o cârpeală care nu ține la infinit. „Sper să nu fim puși în situația de a nu mai putea susține echipa, în contextul în care actualul Guvern are o legislație destul de dificilă din acest punct de vedere”, a atenționat primarul Stan.

„Domnul Dinu este un simbol pentru fotbalul târgoviștean, o opțiune pentru Chindia”

„Am avut discuții cu foarte mulți, dar nu a existat nicio implicare serioasă din partea vreunui investitor”, a dezvăluit edilul. Chindia are nevoie de investitori puternici, însă greii mediului de afaceri nu discută cu oricine. În conducerea Chindiei sunt nume mici pentru elita fotbalului românesc și a jucătorilor importanți din zona de business, iar varianta Cornel Dinu președinte onorific, nu a apărut întâmplător. „Domnul Dinu este un simbol pentru fotbalul târgoviștean. Am avut o discuție și cred că este o opțiune pentru Chindia”, a răspuns și aici primarul cu cel mai bun procent la alegeri din istoria modernă a urbei. Stadionul se reface, terenul cu suprafață sintetică va fi inaugurat luna aceasta, iar asociații nu mai riscă să vadă Chindia pe ultimul loc în Liga 1, pentru că acum chiar se va retrograda. Discuții se poartă nu doar cu Mister Dinu, e logic să așezi simbolul sportiv al Târgoviștei pe coordonatele performanței adevărate.

Sursa foto: Targoviste365

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here