Portret de antrenor! Viorel Moldovan, plusuri și minusuri la Chindia

2820

Am ales să scriem despre Viorel Moldovan într-un moment bun pentru el la Chindia, imediat ce a marcat a patra victorie la rând, 3-1 la Timișoara, cu ACS Poli. Patru succese reușite în compania unor adversari din zona retrogradării, adică modești, însă antrenorul Chindiei a transmis din start că promovarea se obține prin victorii cu echipele mici. Chiar dacă retrogradată din Liga 1, ACS Poli a ajuns o echipă mică. Vin trei meciuri grele pentru Chindia, cu UTA, dar și cu primele clasate, Academica Clinceni și Sportul Snagov. Acum vom vedea dacă formația târgovișteană emite cu adevărat pretenții la promovare.

Plusurile lui Moldovan

Lui Viorel i-au ieșit schimbările la ultimele două meciuri. A apelat inspirat la Liviu Mihai cu ACS Poli și la Neguț în jocul cu Ripensia (4-2). Ambii au înscris și au produs faze din care s-a marcat. Moldovan are curajul să schimbe din mers, în orice moment și pe oricine. Reacționează tactic la schimbările operate de adversar, având și avantajul multor soluții pe banca tehnică. Ultimele patru victorii s-au construit în repriza secundă. Asta, și pentru că echipa e bine pregătită fizic.

Minusurile lui Moldovan

La Viorel e mai greu cu omogenizarea, întrucât umblă des la formulele de start. Numai că ține și câteva puncte fixe, ca Lungu și Novac, care nu oferă randamentul așteptat. Fotbaliști cu potențial, Rogoveanu și Bogdan Vasile merită șanse, așa cum a le-a oferit multora. Apoi, apărarea e fragilă, se primesc goluri multe, ba și pe început de meci. Chindia a încasat 12 în 11 meciuri, foarte multe pentru o aspirantă la promovare, dublu față de cele 6 primite sezonul trecut, după 11 runde. Jucătorii sunt foarte nervoși. „Mergeți și o dați bărbătește, parte în parte, dar vreau să vă liniștiți apoi”, le-ar fi transmis „cocoșilor” care s-au încăierat la un antrenament. Chiar și în timpul jocurilor se observă multe proteste, reproșuri între jucători, nervi. S-au văzut cel mai bine la meciul cu Ripensia, când Cristi Cherchez a fost eliminat încă din primele 20 de minute, după un gest necontrolat, venit după un fault produs asupra lui. Un meci netelevizat și nici măcar filmat, astfel că nu au existat imagini pentru analiză.

Prea multă obrăznicie la Chindia!

Viorel Moldovan este un tip retras. În afara activităților ce țin de echipă, petrece foarte puțin timp în Târgoviște. „Declarațiile lui Moldovan despre <<unicul>> căpitan (n.r. Cherchez) dovedesc iar că a venit cineva la Chindia care nu a înțeles despre ce e vorba la echipa asta”, a comentat Răzvan Necșulescu, de la Realitatea TV, pe profilul de Facebook. Răzvan este un jurnalist respectat, care iubește Chindia din tot sufletul. La final, iată cum a comentat Viorel Moldovan episodul petrecut după meciul cu Ripensia, când ciprian iugulescu ni s-a adresat în termeni calomnioși. „Nu mă interesează! Nu e treaba mea că ai fost izgonit de la stadion! Hai că am treabă!”. Fără comentarii!

P.S. Vasile Neagu, colaborator al cotidianului Jurnal de Dâmbovița, i-a dedicat o superbă „baladă” directorului sportiv al Chindiei, ciprian iugulescu. Vă prezentăm strofa de început, având convingerea că veți gusta din creația poetică a distinsului nostru coleg.

Directore de la Chindia

Pe ce bază şi suport

Ai pătruns cu calomnia

Pe stadion, ca în cort?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here