Play-out de coșmar! Chindia e blocată

1541

Prăbușirea Chindiei în play-out presupune o analiză complexă și are la bază multe cunoscute și necunoscute publicului. Să începem cu actorii principali, jucătorii, aflați în cel mai jos punct al formei sportive din acest sezon. Dacă până acum neputința ofensivă era suplinită printr-un joc riguros în plan defensiv, de sacrificiu și de atitudine, au căzut și aceste argumente tehnico-tactice, fix împotriva adversarilor direcți în lupta pentru evitarea locurile de baraj, ce pot duce în liga secundă. Chindia nu a înscris în play-out cu FCU Craiova, Mioveni și Dinamo, are un singur punct acumulat și -5 în clasamentul adevărului. Roș-albaștrii puteau să rezolve obiectivul în ultimele două runde, însă au pompat oxigen în perfuziile unor echipe ce agonizau de etape bune. Susținătorii lui Săndoi pot invoca plecările lui Neguț și Popa, plus permanentele probleme de lot. Numai că, nici alegerile antrenorului nu s-au dovedit prea inspirate. Fixat pe anumiți jucători, cum este și acest Chunchucov, și mult prea generos în minute cu alții, gen Sila, Passaglia, Butean, Roumpoulakou sau chiar Pițian, nu înțelege acum anumite greșeli individuale impardonabile. Și ca implicare sau concentrare, Chindia a fost cu mult sub Mioveni sau Dinamo, iar asta ține, clar, de antrenor.

Sub presiune, tremură gleznele

Pe de altă parte, când rămâi fără principalii marcatori, Cristi Neguț și Dani Popa, dar și cu Gică Florea care ba stă, ba joacă, iar tu aveai oricum cel mai slab atac din Liga 1, cine să-ți marcheze? Conducerea executivă și-a asumat plecările celor doi jucători importanți, de atitudine, de travaliu, localnici, în speranța că va obține ceva în schimbul lor. Pe Popică a obținut niște euro, pe Tabarcea vom vedea, însă cei care le-au luat locul sunt doar improvizații, nu și soluții. E final de sezon, unii sunt la final de contract, nu ar fi exclus să fii semnat prin alte părți, cert e că nu mai bagă osul cum o făceau. S-a văzut și la primul gol al dinamoviștilor, când Vlad Morar a trecut printre jaloanele Chindiei, precum cuțitul prin brânză. Eu mai cred și altceva. Că unora li se înmoaie mușchii sub presiune, le tremură gleznele, au limite serioase, mentale și tehnice. Săndoi știe asta mai bine ca toți, dar ăsta e materialul.

Declinul, o vină comună

Chindia încă nu are un stadion propriu, corect, este o problemă, însă nu a avut nici sezonul trecut, când a fost campioană în play-out. Să nu lipim de stadion alte nereușite, chit că nu e deloc ușor să joci numai prin străini. Chindia are, în schimb, stabilitate financiară, susținere instituțională, liniște mediatică. Dacă nu mai are și rezultate, e o vină comună, iar aici e nevoie de o analiză competentă. Mulți cer un șoc de urgență la echipă. Adică ce șoc, să plece antrenorul? De obicei, el plătește pentru lipsa rezultatelor. Eu cred că cei din conducerea clubului vor forța o despărțire, ținând cont că tot mai multe voci s-au ridicat și împotriva lor. După asemenea rezultatele și evoluții, vântul suflă puternic pe acoperișul clubului. Dar și în interior, unde cuțitele nu se mai ascund pe sub masă, sunt la vedere. În ciuda ultimelor evenimente, formația târgovișteană poate evita barajul retrogradării, dar să se schimbe ceva. În jocul echipei, în atitudinea celor care intră pe teren, în tot ce a lăsat de dorit în play-out. Cum spuneau și analiștii, în acest moment, Chindia nu este atractivă ca joc și ca rețetă financiară. Din păcate, au dreptate! Ar mai fi și altele, care se vor afla pe parcurs. Sau poate că nu…

Sursa foto: ProSport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here