„Leul” Cătălin Cristea luptă la Centura Chindiei! Centura Centenarului se anunță mai tare ca oricând

1541

Centura Chindiei focalizează în aceste zile atenția asupra boxului târgoviștean, cu rezultate foarte bune în anul 2018. Sportivii și antrenorii de la CS și CSM Târgoviște merită această competiție, susținută în cea mai mare parte de mediul privat. La inițiativa domnului Dan Ursu, un grup de oameni de afaceri s-a implicat în organizarea Centurii Chindiei, a contribuit la realizarea centrului de refacere de pe str. Câmpulung, iar pe 20 decembrie i-a invitat pe toți antrenorii și conducătorii cluburilor din Târgoviște la o masă rotundă, unde să proiecteze un sistem sportiv sănătos. Toată aprecierea pentru Dan Ursu și partenerii săi financiari, convinși să susțină sportul local de Alex Badea, directorul CS Târgoviște. Acest tânăr are realizări importante în numai un singur an și jumătate la conducerea Clubului Sportiv, chiar dacă este la primul său job ca manager de instituție sportivă.

Cu salariul Dianei Calotă ar trăi bine toate sporturile individuale

Sporturile individuale de tradiție în Târgoviște și care produc rezultate, campioni, merită mai multă susținere. Ne referim aici la disciplinele olimpice, precum box, lupte, judo și atletism. Toate oferă cu mult peste ce primesc, în condiții de sacrificiu maxim. Antrenorii raportează medalii, presa le preia la snop și se trece prea ușor peste ele. În spatele lor stau povești cutremurătoare, traumatizante. Spre exemplu, campionul României la tineret, pugilistul Adrian Gore, nu are bani nici măcar de transport. Vine de la Săteni pe jos sau cu bicicleta, pe ger, pe ploaie, pe caniculă. Alți boxeri mănâncă și locuiesc acasă la antrenori, la Gigel și Alex Stan, ultimul maestrul emerit al sportului, vicecampionul Europei la cadeți, plătit cu un salariu de 680 lei. Pentru ca Andrei Grigore, locul 5 la Campionatul European de juniori, să-i ceară antrenorului Nicu Tamaș bani pentru o tunsoare. În același timp, Diana Calotă încasează lunar 32.000 lei net de la echipa de volei a municipalității, una fără șanse la trofeu și fără priză la public.

„Leul din Gorgota” urcă în ring, la Polivalentă

Săraci și dezbinați, așa sunt cei de la sporturile individuale locale. Tocmai de aceea salutăm inițiativa lui Dan Ursu, de a-i aduna la aceeași masă. Ne bucură că Nicu Tamaș a lăsat orgoliul mai jos și, cel mai tare, ne bucură că „Leul” Cătălin Cristea va boxa sâmbătă la Centura Chindiei. E un privilegiu pentru târgovișteni să-l vadă în ring, în Polivalentă, pe „Leul din Gorgota”, triplu campion național de seniori și câștigător al Centurii de Aur. Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 11.00, e momentul lor, al bărbaților adevărați, al celor mai duri dintre sportivi, boxerii. Centura Chindiei 2018, Centura Centenarului, se anunță mai tare ca oricând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here