Joia Mare a păcatelor! Chindia pierde la Brăila, pe gafa lui Iustin Popescu

2440

Chindia a capotat în Joia Mare la Brăila (0-1), pe terenul ultimei clasate dintre echipele care continuă competiția. Jucătorii Daciei Unirea nu mai câștigaseră pe teren de mai bine de o jumătate de an, mai precis din 28 septembrie 2017, iar la final s-au dezlănțuit în vestiar, de parcă au luat titlul. O victorie nemeritată, dar muncită, într-un meci negru pentru Chindia, ca postul pe care îl țin credincioșii în Vinerea Mare. Pe fondul unui joc chinuit, a picat și cel mai stupid gol pe care l-a primit vreodată Iustin Popescu, transformat imediat în demonul echipei. Portarul a greșit grav, însă Chindia a mai fost condusă în două deplasările din acest an, și tot a întors rezultatul, chit că adversarii erau peste Brăila în clasament. Cherchez nu a mai avut inspirație, Neguț a ratat și el, într-un meci în care târgoviștenii nu au jucat mare lucru. Chiar dacă sunt multe voci care lansează varianta unui blat, noi o excludem. Chindia nu s-a impus convingător în niciuna din partidele din 2018, doar că a fardat evoluțiile mediocre prin puncte importante. În viața unei echipe mai apar și eșecuri, adevărat că dor și mai tare când ți le administrează o codașă.

Iustin: „Sunt foarte supărat!”

La greu se înmulțesc criticile și contestatarii, însă noi vom rămâne echilibrați. Am avertizat că s-a ales un drum alunecos, dar nu trebuie făcută tragedie după această înfrângere și nici înmormântare. Câtă vreme mai sunt șanse la un loc promovabil direct, trebuie jucate până la capăt. Altfel, și locul 3 poate duce în Liga 1, însă la baraj Chindia pleacă de pe poziția a doua. Noi nu-l punem la zid nici pe Iustin Popescu, a gafat la Brăila, dar a și salvat în multe alte meciuri. E un portar bun, care a prins un moment prost, penibil chiar. „Se întâmplă în viață și greșeli de genul, trebuie să învățăm din ele. Sunt foarte supărat! Vreau să spun că respectul meu față de toată lumea este enorm și mereu va fi la fel de mare”. Așa ni s-a adresat nouă, în timp ce pagina de Facebook FC Chindia Târgoviște susține că i-a înjurat pe suporterii care au făcut deplasarea la Brăila. Dacă e așa, atunci a greșit la fel de grav ca la șutul lui Anghelina.

Mai mult respect pentru cei care vă susțin!

Păcate or avea și alții de pe la Chindia, de vreme ce rezultatul rușinos a picat tocmai în Joia Mare. Un club care a pierdut mult ca imagine în ultima perioadă, nu avea nevoie de un asemenea scandal. E de apreciat că a avut susținători la Brăila, de vreme ce la ultimul meci de pe teren propriu, cu Știința Miroslava, nu a fost prezent niciun jurnalist, cu excepția crainicului de stadion. Chiar dacă am rupt orice legătură cu șefii clubului, Ciprian Iugulescu și Marcel Ghergu, avem convingerea că echipa va găsi resurse să treacă peste acest eșec. Altfel, antrenorul pregătit de directorul sportiv va ajunge mai repede decât ar fi sperat în locul lui Croitoru. Și nu e o glumă, noi nu am glumit nici de 1 aprilie!

Dacia Unirea: Botaș – Gîț, Stănciulescu, Ghiocel, Nicola – Anghelina (81 Pop), Dima – Manea (67 Niță), Cubleșan, Bucur (72 Covaciu) – Banyoi. Antrenor: Alin Pânzaru.

Chindia: Popescu – Ciobotariu, Morariu (59 Neguț), Vătavu, Martac – Nisipeanu (63 Licu), L. Mihai, Rogoveanu, Stoica – Florea (87 Jurj), Cherchez. Antrenor: Nicu Croitoru.

Foto Facebook Dacia Unirea Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here