Încă un document de atac la Marius Dobă! Cum a răspuns președintele FR Baschet la adresa care poate decide totul

2569

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgoviște s-a mișcat și inteligent în Dosarul Dikeoulakos, iar apărarea nu a funcționat doar în gol. Chiar dacă fostul antrenor grec a obținut poate mai mult decât a sperat pe conflicte de muncă, la  Tribunalul București, urmând să recupereze de la CSM aproximativ 240.000 de euro, în schimb, clubul a prezentat în instanță un document care îl expune pe Marius Dobă. De fapt, o adresă (nr. 2423/22.09.2015) prin care acesta a informat Federația Română de Baschet de existența unei plăți în executarea hotărârii arbitrale, atașând și un ordin de plată pentru suma de 10.000 de euro. Bani care nu au plecat însă din club, ci de la omul de afaceri Yannakis Ioannou. „Un document oficial trebuia avizat de către președinte (n.r. la acea vreme Ciprian Iugulescu). În momentul în care o să avem o situație clară, o decizie finală, o pronunțare, iar specialiștii vor spune că există un prejudiciu, clubul o să se îndrepte împotriva celor care se consideră a fi vinovați”, a comentat Cristian Savu, directorul interimar al CSM Târgoviște, la Sport Show, pe Columna TV.

Foștii „prieteni” vor să-l distrugă pe Dobă!

Cei care vor să-l sacrifice pe Marius Dobă au scos de la sertar un alt document interesant, care a ajuns nu doar pe masa judecătorilor, ci și în posesia noastră. Practic, vorbim despre răspunsul FRB la celebra adresă asumată de Dobă, răspuns oferit chiar de către președintele forului baschetbalistic, Horia Păun. Târgoviștean la origini și chiar naș al lui Marius Dobă, Păun a ajutat enorm Clubul Sportiv Municipal în acel moment, septembrie 2015, când a ridicat sancțiunea blocării transferurilor internaționale. CSM Târgoviște a profitat din plin și a câștigat ultimul titlu național, numai că schimbul de documente îl expune acum pe Marius Dobă, asupra căruia e posibil să se îndrepte recuperarea prejudiciului.

Horia Păun a fost un târgoviștean adevărat!

„ …Având în vedere că CSM Târgoviște a notificat FIBA și FRB de acceptarea demersurilor de plată a datoriilor pe care le înregistrează către terți în baza deciziilor BAT, respectiv a achitat suma de 10.000 euro către G. Dikeoulakos.

Având în vedere corespondența cu FIBA, prin care aceasta este de acord cu înregistrarea de jucătoare străine de către CSM Târgoviște pentru sezonul 2015-2016, doar în baza art. 3-71 din Regulamentul Intern al FIBA, dorită începerii demersurilor efective de stingere a datoriilor înregistrate de către terți în baza unor decizii BAT… FRB decide următoarele:

  1. Începând cu data de 24.05.2015, sancționarea blocării transferurilor internaționale ale CSM Târgoviște este ridicată ca urmare a începerii demersurilor efective de stingere a datoriilor înregistrate de acest club către terți în baza unor decizii BAT.
  2. CSM Târgoviște va putea face transferuri internaționale în acord cu prevederile art. 3-71 din Regulamentul Intern al FIBA”, am prezentat o parte importantă din adresa federală.

Nici Boriga nu stă liniștit!

Documentul parafat de Marius Dobă, fără acordul fostului șef Ciprian Iugulescu, după cum precizează apărarea Clubului Sportiv Municipal, a provocat efecte. Pe moment favorabile clubului, ulterior periculoase în dreptul lui Dobă, pe care „prietenii” de odinioară vor să-l scoată țap ispășitor. Marius știe și el multe, inclusiv despre împuternicirea prin care Gabriel Boriga i-o atribuia avocatului turc Ersu Oktay Huduti, de a reprezenta clubul la BAT. O împuternicire semnată de Boriga, în calitate de președinte al CSM Târgoviște, în condițiile în care la acel moment (anul 2013) îndeplinea funcția de primar al urbei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here