FRF a sancționat Gloria Cornești cu 1.600 lei și neprogramare la meciuri! Ce va face AJF Dâmbovița?

2277

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal i-a aplicat clubului Gloria Cornești o penalitate sportivă de 1.100 lei, iar pe delegatul Nelu Radu l-a amendat cu 500 lei, după meciul nedisputat cu Flacăra Moreni, contând pentru faza a II-a a Cupei României. Mai mult, Gloria Cornești a fost sancționată cu neprogramarea la jocurile oficiale următoare, până la achitarea baremurilor de arbitraj. Decizia a fost luată vinerea trecută, în ședința din 24 august, după care Gloria a susținut două meciuri oficiale în campionat, 5-1 cu Unirea Colibași și 8-2 la Voința Vișina. Iar sâmbătă are programat derby-ul cu Unirea Răcari, una dintre contracandidatele în lupta pentru câștigarea campionatului. Va mai programa AJF Dâmbovița echipa lui Nelu Radu pentru acest joc?

„Amenda sub nicio formă n-o plătim”

Nelu Radu contestă decizia comisiei federale și nu are de gând să achite penalitățile, în valoare totală de 1.600 lei. „I-am întrebat la începutul meciului pe arbitri, cât trebuie să plătim? Ei nu au știut ce să facă și au început să se plângă la federație. Iar asta cu neprogramare nu ține, pentru că noi nu ne subordonăm la FRF, ci la AJF Dâmbovița. Moreni a avut amendă de 10.000 lei, era tot în Liga a 4-a, și nu a plătit-o decât după cinci ani. Ați văzut să nu fie programată Flacăra la meciuri? Amenda sub nicio formă n-o plătim. Au dat-o ei pe niște articole de te doare capul”. Speța ne-a fost semnalată de oficiali ai unei echipe de la Liga a IV-a, care susțin că l-au pus în temă și pe șeful AJF. „Poate că președintele Tudor Emil nu a avut cunoștință despre sancțiunile federației și nu a acționat prin Comisia de Competiții și Disciplină. Acum l-am informat și așteptăm să respecte regulamentul”.

Tudor ar trebui să plătească amenda!

Nelu Radu l-a contactat telefonic pe Tudor Emil, înaintea meciului respectiv, pentru a-l consulta pe o problemă de regulament invocată de arbitri. Oficialul de la Cornești a luat de bun ce a transmis Tudor, nu și brigada de arbitri, care a acționat ca atare. E deranjant că președintele AJF Dâmbovița nu cunoaște regulamentul, mai ales că activează ca observator la nivel național și județean, inclusiv la Liga a 2-a. Moral ar fi ca Tudor să deconteze amenda Gloriei, care a aplicat ce i s-a transmis de la AJF.

Vezi decizia Comisiei de Etică și Disciplină Click aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here