Despre volei, Diana Calotă și Galatasaray! Nu puneți o echipă la picioarele unei jucătoare!

2257

Dincolo de show-ul care a poleit meciul dintre CSM Târgoviște și Galatasaray Istanbul, pierdut clar în manșa tur din 16-imile CEV Cup (0-3), se impune o analiză lucidă a fenomenului voleibalistic la nivel local. A atras puternic firma adversarului, unul cu etichetă europeană, însă în cădere liberă. Echipa lui Ataman Guneyligil ocupă un rușinos loc 9 din 12 competitoare în prima ligă din Turcia, unul retrogradabil, și are în lot doar două străine, belgianca Charlotte Leys și americanca Cursty Jackson, fără o cotă impresionantă. Până și bugetul Galatei este aproximativ egal cu cel al formației târgoviștene, un milion de euro, după cum a transmis Guneyligil la conferința de presă. „Cim Bom Bom” a prins sezonul trecut Final Four-ul Euroligii de la București, însă a fost depășită fără mari emoții în semifinale de Volei Alba Blaj (3-1). Din lotul de atunci au rămas doar șase jucătoare (Cetin, Karadayi, Aydin, Kalac, Aydinlar și Kayacan), însă numai primele două erau titulare.

Salariul Dianei, cât jumătate din bugetul CS Târgoviște!

În afara noastră, un singur jurnalist a mai adresat întrebări la conferința de presă organizată după meciul cu Galata, posesorul site-ului DB-sport. Au fost curiozități legate de forța financiară a formației din Istanbul, iar răspunsurile au venit relaxat. Unii au părut deranjați în sală, spre exemplu Diana Calotă, care tot ridica din sprâncene și își rotea privirea prin tavan. Cu Galata a fost una dintre cele mai slabe jucătoare, lucru sesizat de cunoscători în timpul meciului, care i-au cerut lui Valerijan să o schimbe. Cu salariul ei pe un sezon (60.000 euro estimativ), incluzând aici și taxele către stat, asiguri jumătate din bugetul Clubului Sportiv Târgoviște, ca de exemplu. Suntem responsabili pe ce scriem și putem dovedi acest lucru.

Din spate nu vine nimic la volei

Echipa de volei a cheltuit în medie aproximativ 4.000.000 lei (40 de miliarde lei vechi) în ultimii ani. Am spus echipa, pentru că e singura din cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște. Nu există grupe de junioare, din spate nu vine nimic. Sezonul trecut nu s-a câștigat nici măcar o medalie, iar acum obiectivul este locul 3, întrucât primele două poziții sunt inabordabile. Poate că Luka are dreptate, bugetul să fie mai mic de 40 miliarde în acest sezon, ținând cont că au fost aduse românce mai ieftine. Dacă e mult sau puțin, vă lăsăm pe fiecare să stabiliți.

Emilia Nikolova-Dimitrova, ce „țeapă”!

După ce s-a achitat o datorie apărută dubios către italianul Stefano Micoli, un fost antrenor al echipei (11.300 euro), clubul târgoviștean și-a răscumpărat libertatea de a efectua transferuri internaționale. Și a adus-o cu surle și trâmbițe, ca pe un star, pe bulgăroaica Emilia Nikolova-Dimitrova, se aude că la recomandarea Dianei Calotă, cu care a fost colegă la Tomis Constanța. Dublă finalistă de Challenge Cup, cu Bursa, bulgăroaica nu a jucat nici măcar o secundă pentru Târgoviște într-un meci oficial, în schimb a primit două salarii. Emilia a anunțat că este însărcinată și cum nu a avut stipulată o clauză specială în contract, și-a luat banii. Bani mulți, ținând cont că a venit ca vedetă. Asta dacă a reziliat cu CSM, cum a anunțat „interimarul” Cristi Savu, întrucât apare în continuare în echipă la meciurile din campionat, conform site-ul federal. Cheltuielile salariale ale jucătoarei, taxele federale și către agenți, au costat mai mult ca sigur clubul peste 15.000 de euro în două luni, poate chiar 20.000. Transformați în lei și vedeți ce sumă a fost aruncată pe fereastră.

Notă: Știința Bacău, cealaltă echipă românească prezentă în 16-imile CEV Cup, s-a impus cu 3-2 în Serbia, la Zeleznicar Lajkovac. Bacău și Târgoviște vor juca duminică în campionat, de la ora 17.00.

Foto CEV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here