Comitetul Executiv nu a luat în calcul contestațiile lui Iugulescu! Vor fi alegeri în 3 la AJF Dâmbovița

1760

Întrunit luni, Comitetul Executiv a respins categoric (Ioan Negoescu, Mihăiță Ene, Marian Ștefan, Sandu Dragomir, Dragomir Ionașcu și Ionel Pitaru) propunerea președintelui interimar Florin Tuiu (foto) de constituire a unei comisii, pentru a analiza contestațiile depuse de Ionuț Iugulescu pe dosarele contracandidaților pentru funcția de președinte al AJF Dâmbovița, Cristian Catană și Ciprian Prisăcaru. „Ne-am adunat să stabilim toate detaliile legate de organizarea alegerilor. Între timp, s-a ivit o problemă, reprezentând două contestații depuse de Ionuț Iugulescu împotriva celor doi contracandidați. Eu am venit cu propunerea de a constitui o comisie de juriști, pentru soluționarea acestor contestații. Toți ceilalți nu au fost de acord cu propunerea mea, considerând că nu este de competența Comitetului Executiv. Drept urmare, cele două contestații nu au fost luate în considerare”, a transmis președintele interimar Florin Tuiu.

„Decizia e neregulamentară, voi merge mai departe”

Prezent la întrunire, Ionuț Iugulescu a contestat decizia luată în Comitetul Executiv. „O să mă consult cu consilierul meu juridic și voi merge mai departe. Decizia e neregulamentară”. Ce înseamnă mai departe în acest caz, nu cunoaștem, cert este că, pe 10 decembrie, vor fi trei candidați pentru funcția de președinte al AJF Dâmbovița. Sport Impact a consultat un jurist încă de zilele trecute, însă am evitat să oferim răspunsurile transmise, tocmai pentru a nu influența comisiile abilitate. Cum am evitat să intrăm în detalii mai sensibile legate de candidați.

Unul dintre candidați a activat ani buni în incompatibilitate, încălcând regulamentul!

Spre exemplu, un internaut a sesizat că unul dintre candidați a activat în incompatibilitate în perioada de grație invocată în statut (2015-2020), prin încălcarea art. 31 din Regulamentul privind statutul antrenorului, care poate fi consultat pe site-ul Federației Române de Fotbal. „Persoana angajată în funcția de antrenor nu poate cumula această funcție cu cea de a) agent de jucători, b) arbitru. Nerespectarea prevederilor constituie abatere disciplinară și se sancționează cu penalitate sportivă de la 500 la 2.000 lei. Prezentul regulament se aplică tuturor antrenorilor de fotbal în activitate, indiferent de categoria de clasificare, structura sportivă la care sunt angajați și nivelul competițional la care activează”. Jurnal de Dâmbovița a scris încă din anul 2012 despre situația de incompatibilitate a respectivului, articol care poate fi parcurs printr-o simplă căutare pe google. În timp ce deținea calitatea de arbitru divizionar și județean, acesta activa ca antrenor la un club respectabil din fotbalul dâmbovițean. Nu-i vom publica numele, însă am încercat să-i luăm o reacție. „Nu comentez!”. Nici noi, dar cum e cu moralitatea și cu respectarea regulamentului?

Galerie foto realizată la ședința de luni a Comitetului Executiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here