Chindia transferă la Craiova! Oltenii au luat vârful generației 2008, Eric Călugărescu

4410

După loviturile date cu Andrei Ivan, Valentin Mihăilă și Andrei Vlad, CS Universitatea Craiova continuă să transfere dâmbovițeni de la vârste fragede. Clubul din Bănie și-a asigurat serviciile unui puști de 12 ani, Eric Călugărescu, vârful generației 2008 la Chindia. Oltenii au obținut acordul de transfer, începând cu 1 iulie 2020, și speră ca micuțul să le calce pe urme lui Ivan, Mihăilă și Vlad.

Cu ce se poate alege Chindia

Dacă puștiul va juca cinci meciuri la Liga 1, în contul Chindiei vor intra 5.000 euro + TVA. Suma se dublează, dacă Eric va bifa 10 meciuri în primul eșalon. Debutul într-un meci oficial la echipa națională de seniori a României s-ar traduce în 25.000 euro + TVA pentru Chindia, care se mai poate alege cu 5% din indemnizația unui eventual transfer de la Craiova, la un alt club din țară sau din străinătate, efectuat până la împlinirea vârstei de 28 de ani. Mai mult, Călugărescu revine în proprietatea Chindiei, dacă se eliberează contractual față de Universitatea. E un pariu asumat de Craiova, care în ultimii ani a dat cele mai mari lovituri prin piața fotbalistică din Dâmbovița, iar aici merită o analiză aprofundată.

Mică vedetă la Craiova – FCSB

Eric Călugărescu a început fotbalul la Kinder Târgoviște, unde a petrecut cinci ani, după care și-a încercat norocul la Viitorul Constanța. A revenit la Târgoviște, însă a ales Chindia, iar din vară va merge la Craiova. La meciul cu FCSB, jucat în campionatul regulat pe „Oblemenco”, Eric a călcat primul pe gazon, alături de arbitrul Istvan Kovacs și de jucători, iar în această lună, când a împlinit 12 ani, a primit în dar un tort în culorile Științei, alb și albastru, pe care era ornat atât prenumele său, cât și denumirea clubului. Mult succes, Eric Călugărescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here