Chindia pierde lamentabil la Csikszereda! 1 octombrie… termenul scadent pentru Dani Popa! Se apropie taifunul ANAF

2527

Chindia încheie în genunchi o săptămână lamentabilă în plan sportiv. După experimentul eșuat din cupă, de la Hunedoara, unde formula hibrid folosită de Vasile Miriuță s-a prăbușit sub avântul Corvinului (0-2), nici echipa de bază nu a făcut mulți purici în deplasarea din campionat, cu Csikszereda Miercurea Ciuc (0-1). Turbulențele de formă și inconstanța în rezultate au aruncat rapid Chindia din play-off, ajunsă la puține puncte de pozițiile retrogradabile. Un eșec dureros, greu de digerat și justificat. Victoria solidă cu Dumbrăvița nu a produs și revirimentul dorit, starea de panică revenind săptămâna aceasta la echipă.

Tic-tac! Multe bombe cu ceas

Nici nu a stins bine litigiul cu Marco Dulca, în contul căruia au ajuns mulți euro, zeci de mii, că bate alarmant la ușa Chindiei o nouă scandență, în dreptul lui Daniel Popa. Suma e ceva mai mică, la jumătate, dar tot mare este, și reprezintă doar o eșalonare a restanțelor neachitate. În plus, la penultima ședință a Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor, din 21 septembrie, au fost pronunțate noi obligații de plată a drepturilor financiare restante către foștii antrenori Anton Petrea și Dumitru Hotoboc, jucătorii Ovidiu Perianu și Dinu Moldovan, plus preparatorul fizic Vasile Gheorghe. Mai există varianta Recursului. Între timp, au apărut noi termene, cu Sergiu Buș, Jemery Corinus și Alexandru Jipa în rolul reclamanților, primul pe 5 octombrie.

Dani Popa, neplătit pentru 2023

Revenim la speța care arde cel mai tare, cu Dani Popa, singurul jucător pe care Chindia a încasat niște bani în urma transferurilor efectuate, o dată de la Dinamo București, apoi din Coreea de Sud, prin Daejeon Hana Citizen. Scadența la Popică este 1 octombrie, și în cazul lui o sumă în euro, cu patru zerouri. Cum-necum, probabil că va fi stinsă și aceasta, însă litigiile curg pe bandă rulantă. Ne pregătim să facem trecerea către luna octombrie, iar Dani Popa nu și-a primit nici măcar un euro din drepturile contractuale pe anul în curs, până să depună memoriu!!! Nu l-ar fi depus, dacă ar fi existat resurse să fie plătit parțial. Între timp, s-au făcut plăți și către el, dar insuficiente ca nivel de acoperire. Poate că mulți îl judecă nepotrivit pe fostul atacant al Chindiei, dâmbovițean de-al nostru, însă nu din vina lui s-a ajuns aici. Și nu e singurul care a apelat la justiția comisiilor, pentru a-și recupera drepturile contractuale. S-a întâmplat ca, acum, la el să ajungă fitilul, însă riscul exploziei persistă la orice pas.

Pericolul extrem: ANAF!

Nu vrem să fim și mai alarmiști, însă există un pericol și mai mare în dreptul Chindiei, decât aceste somații de plată, ce se pot transforma în depunctări, insolvență și altele mai rele. Bulgărele datoriilor neachitate se rostogolește și dintr-o altă direcție, direcția ANAF, mai amenințător decât tornada. Care poate genera un blocaj major, inclusiv la nivelul conturilor. Se nasc multe întrebări, însă ne rezumăm, pentru moment, la câteva.

  • Asociații și-au achitat obligațiile contractuale, banii din drepturile de televizare au ajuns integral în contul clubului, mediul privat a avut și el o contribuție, de unde s-au acumulat asemenea datorii gigant?
  • În condițiile în care clubul este bombardat cu somații de plată lansate de ANAF, Camera Națională a Soluționare a Litigiilor, furnizori, pentru ce s-au mai angajat cheltuieli contractuale mari cu diverși jucători, antrenori sau colaboratori? Nejustificate, în raport cu rezultatele obținute.
  • Dacă Dani Popa, Marco Dulca sau Toni Petrea pot supraviețui și fără salariile restante de la Chindia, angajații clubului care depind doar de acest venit, vă închipuiți în ce hal trăiesc? Și în dreptul lor persistă restanțe salariale de luni bune.
  • De ce ar trebui stinse datoriile clubului tot din bani publici? Asociații și-au respectat obligațiile asumate, au suplimentat contribuția, în mai multe rânduri, mai departe e de datoria celor manageriază clubul să-și facă treaba. Sau care l-au manageriat. Ei trebuie să ofere niște răspunsuri, dacă nu chiar explicații. Oare, nu-s principalii responsabili pentru situația financiar-juridică bulversantă din prezent?

Sursa foto: FK Csikszereda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here