Boxul târgoviștean produce valori! Gigel Stan și Nicu Tamaș, demni urmași ai maestrului Gheorghe Badiu

2459

Dacă Seidamet Aziz, părintele luptelor târgoviștene, a lăsat în urmă o moștenire întreținută cu atenție și sudoare de Cornel Cornea, maestrul Gheorghe Badiu ar fi tare mândru de bogăția de medalii adunată de sportivii sportivilor săi, Gheorghe Stan și Nicu Tamaș. Fără cei doi, probabil că boxul nu ar mai fi existat acum la Târgoviște. Un sport dur, care a rezistat multor greutăți și nedreptăți, dar care a ținut mereu sus stindardul performanței. Boxerii dâmbovițeni impun respect în competițiile naționale, iar CS și CSM Târgoviște sunt cluburi despre care se vorbește frumos în pugilismul românesc. Cinci medalii au cucerit sportivii lui Gigel Stan și Nicu Tamaș la Cupa României (tineret), găzduită de Sighișoara. Cei doi și-au luat ajutoare de nădejde, Alex Stan, Ioan Găzdac sau Cătălin Cristea având un rol important la nivelul selecției și al pregătirii.

Trei medalii pentru pugiliștii de la CS Târgoviște…

„A fost o competiție grea la Sighișoara, Burcea a trecut de la o categorie mai mare, a fost un test și pentru Campionatul European și Mondial, dar s-a descurcat bine. Ne-a fost puțin teamă, pentru că a intrat direct într-o competiție puternică, după schimbarea de categorie, însă am reușit. Rezultatul lui Gore a fost o surpriză pentru noi, mai ales la tineret. Dacă investim în acești sportivi, ei pot intra în atenție pentru calificările la Olimpiadă, dar depinde și de autorități, de persoanele care se află pe lângă noi. A fost un concurs ca o etapă preliminară pentru loturile naționale, toți au luptat pentru trofeu. E o competiție benefică, vin sportivi buni din spate, e mulțumitor pentru mine, pentru că nu ne bazăm doar pe un singur boxer”, a spus Gigel Stan, coordonatorul secției de box de la CS Târgoviște, club care a obținut trei medalii, prin Cătălin Burcea (aur, cat. 64 kg), Adrian Gore (argint, cat. 49 kg) și Denis Constantina (bronz, 91 kg). Maestrul Stan dezvoltă o frumoasă relație de colaborare și de prietenie cu Gheorghe Simion, tatăl celebrilor frați Marian și Dorel, campioni europeni, mondiali și medaliați olimpici.

…Două medalii și pentru boxerii de la CSM Târgoviște

„A fost o competiție puternică, dar ne așteptam ca Grigore să câștige medalia de aur, pentru că e component al lotului național, a luat locul 5 și la Europene. Acum sper să-l pregătim cât mai bine psihic și fizic pentru Naționale, ca să meargă iarăși la Europene. O să avem și Cupa României la seniori, sunt multe competiții în august, Campionatul Național de fete, de juniori, Centura de Aur, urmează o perioadă aglomerată”, s-a exprimat și Nicu Tamaș, de la CSM Târgoviște, club pentru care a strălucit Andrei Grigore (aur, cat. +91 kg). Au mai participat Pantilică Pincă (bronz, cat. 69 kg) și Alberto Darmaz (cat. 56 kg).

Secția de box de la CSM, dotată cu echipament de 30.000 lei

Pe final de mandat, Ciprian Prisăcaru a dotat secția de box a Clubului Sportiv Municipal cu mănuși de sac și competiție, căști, maiouri și șorturi de competiție, treninguri, pantofi sport, genți, bandaje, proteze și prosoape, în valoare de aproximativ 30.000 lei. În perioada următoare vor fi reluate lucrările la sala de atletică grea a clubului, întrerupte de câțiva ani. Ca o ultimă informație, Nicu Tamaș a obținut categoria I, de antrenor maestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here