Boriga și-a depus mandatul și așteaptă decizia asociaților! Datoria Chindiei se ridică la 5 milioane lei

712

Chindia Târgoviște a încheiat sezonul cu o victorie, 3-0 cu CSM Slatina. Dacă din punct de vedere sportiv, misiunea echipei dâmbovițene s-a încheiat, iar jucătorii și staff-ul au intrat în vacanță, activitatea continuă la nivel administrativ. Situația este una complicată. Nu se știe dacă funcția de președinte va fi ocupată în continuare de Gabriel Boriga și nici câți dintre jucătorii care au făcut parte din lotul Chindiei în această stagiune vor continua la Târgoviște. Singurul punct fix pare a fi Diego Longo, care a transmis că vrea să-și ducă mandatul până la final.

Nu s-a stabilit data reunirii

Boriga a anunțat la Sport Show, pe Columna TV, că există discuții pentru prelungirea contractelor unor jucători, care au evoluat pentru Chindia în stagiunea 2023-2024, dar și că se schimbă strategia privind jucătorii Under. „Antrenorul a fixat programul echipei. După meci, toată lumea a plecat. Nu a fost stabilită reunirea, doar plecarea a fost stabilită după meciul cu Slatina. Dintre seniori și jucătorii Under, cel puțin 12 jucători sunt sub contract cu Chindia Târgoviște, pentru cel puțin încă un an. Lui Boțogan, Iorga și Anișorac le expiră împrumuturile. Cât timp voi fi la Chindia, strategia clubului va fi ca toți jucătorii Under să provină de la academia clubului. Mi se pare un gest corect și normal față de antrenorii și jucătorii pe care îi avem la academie. Nu pot să spun câți seniori mai avem la echipă, pentru că poate unii nu mai intră în vederile echipei. Sunt discuții cu jucătorii pe care îi dorim în continuare la echipă”.

Nu știe dacă va continua la Chindia

Președintele Chindiei și-a depus mandatul și așteaptă decizia asociaților. Chiar dacă ei vor decide ca Boriga să continue la formația târgovișteană, acesta a transmis că nu este sigur că ar accepta acest lucru. „Diego Longo are contract încă un sezon. În primul rând, trebuie să vedem ce se întâmplă cu mine, pentru că nu vreau să fac nimic din ceea ce ar putea să-i dăuneze unui alt președinte, dacă eu nu voi mai fi aici. Trebuie să vedem ce decid asociații, mi se pare normal să fie așa, pentru că ei finanțează acest club. Mandatul meu a fost unul limitat și clar, pe care l-am și depus. Asociații decid cu cine vor să continue și ce vor să facă. Clubul funcționează cu toți angajații pe care îi are. Nu mi-am depus demisia, m-am pus la dispoziția clubului. În cea mai scurtă perioadă de timp, vor lua o decizie. Dacă ei vor decide că eu sunt persoana potrivită pentru acest club, o să mă gândesc. Este o discuție complexă, dar nu s-a ajuns la ea, pentru că asociații au și alte priorități. Vor decide, iar apoi voi vedea ce am de făcut. Depinde de proiectul care va fi. Eu mi-am depus mandatul, pentru că obiectivul pe care eu l-am stabilit nu a fost atins”.

Datorii uriașe

Boriga a transmis că viitorul clubului depinde de asociați și că sponsori din mediul privat pot fi atrași doar printr-un proiect sănătos. „Din sumele aprobate pentru anul 2024, Consiliul Județean poate pune la dispoziție suma de 3,5 milioane de lei, pentru proiectele sportive nerambursabile. De la Primărie s-a accesat suma de 1,5 milioane de lei, din care s-au cheltuit aproximativ 1,2 milioane lei. Codul fiscal permite rectificări de bugete. Aceste decizii se pot lua după data de 1 iulie, iar sumele pot fi modificate. Datoriile în acest moment sunt undeva în jur de 5 milioane de lei. Acest club funcționează doar dacă cheltuie aproximativ 1,2 milioane de lei pe lună. Atât costă Chindia. Niciun partener privat nu se alătură cu sume importante, dacă nu le pui în față un proiect cu finalitate pe termen mediu. Datoriile când am venit la club erau de 6,2 milioane de lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here