Sunteți pe un drum greșit, domnule Savu Cristian Florian! Riscați să ajungeți prizonier în propriul club

4254

„Trebuie să rămâi atent după stingerea reflectoarelor”. Este unul dintre lucrurile pe care le-am învățat de la Cătălin Tolontan. Însă tot el a continuat. „Atunci când ești foarte atent la ceea ce fac alții, nu reușești să-ți consumi energia necesară, pentru a satisface publicul căruia tu te adresezi. Oricât ar fi de mari presiunile sau amenințările, să nu te înverșunezi, riști să-ți dispară luciditatea”. Am trecut prin multe încercări ca jurnalist sportiv de investigație, iar atunci când mergi pe sârmă, e obligatoriu să te raportezi la o etică a erorile. Să-ți dai seama ce ai învățat, dacă te-ai documentat riguros, dacă ai acționat lucid și unde ai greșit. E imposibil să faci totul perfect, chiar și atunci când construiești un succes. „Noi trebuie să ne facem datoria, cum e ea scrisă în standardele și normele acestei profesii. Nu trebuie să plăcem nimănui, nu candidăm nicăieri, nu ni se plebiscitează ceea ce scriem”.

Am înțeles că ura nu-și are locul în text și în suflet, dăunează grav. Ură pe care am descoperit-o într-un comunicat de presă instituțional, care m-a vizat, sub forma unui atac la persoană. „Articolele publicate pe site-ul sportimpact.ro conțin informații false și atacuri nefondate de natură să afecteze imaginea clubului nostru. Autorul materialelor respective nu prezintă nicio dovadă, care să susțină cele scrise de dumnealui”. În opinia domnului Savu Cristian Florian și a celor care îl consiliază, articolele de pe site-ul pe care îl administrez sunt niște falsuri, pline de minciuni și de rele intenții. Și, dictatorial, domnul director adjunct cu atribuții de interimar până la organizarea unui concurs pentru postul cel mare, le pune călușul în gură sportivilor, antrenorilor și tuturor celor din club. Adică să nu mai comunice oficial cu subsemnatul. Știți ce se întâmplă, de obicei, după asemenea decizii extreme? La cea mai mică nemulțumire, oamenii știu cui să se adreseze. Iar în ultimele zile am primit atât de multe informații din interior, fără să mă ridic din pat, încât mi-am extras material pentru mai multe anchete.

Domnul Savu Cristian Florian habar nu are în ce s-a băgat și nici ce responsabilitate gigantică și-a luat pe umeri! Veniturile i-au crescut spectaculos, a simțit și gustul puterii, însă focul senzațiilor tari nu e pentru oricine. Eu nu cred că domnul Savu Cristian Florian a înțeles cum să se articuleze la realitățile unei asemenea funcții. Și nici nu cred că va înțelege vreodată, cu tot respectul pe care i-l mai port. Domnul Savu Cristian Florian tinde să devină un prizonier în propriul club. Și nu e un golan, nu știe ce-i ura. Ura aceea nefardată, hidoasă, care răzbate din comunicatul amintit. Un comunicat care nu-l caracterizează și care nu-l onorează. Un comunicat peste care nu este stăpân.

Vă garantez, domnule Savu Cristian Florian, că acest articol nu conține informații false, cum nu conține niciunul dintre cele care vizează clubul peste care sunteți șef… în acte. Încă mai aștept să mă combateți cu documente, după care să le confruntăm. Acest material nu reprezintă un atac nefondat la imaginea cuiva. Acest material transmite încă un mesaj, poate ultimul, că sunteți pe un drum greșit, domnule asis. univ. dr. Savu Cristian Florian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here