Focul Chindiei s-a stins. Se stinge și jarul?

7023

După doar două etape de ligă secundă, Chindia a devenit o echipă cuminte. Așa cum îi este aproape toată componența, de la antrenorul Dragoș Militaru și până la jucătorul Adrian Militaru, cu câteva excepții, adică aborigenii Cornel Dinu, Șerban și Ioniță care, și din vârful Turnului Chindiei, se văd altfel, plus Golofca, Moldoveanu (la Slatina, nu!) și Railean. Focul acela puternic, aprins virtual, s-a stins… Da, iubim Chindia, dar să nu o facem în mod fanatic și ireal, pentru că, astfel vom stinge și jarul care a mai rămas. Jocul din orașul aluminiului a fost platonic, irelevant pentru suporterii din fața televizoarelor (le mulțumim celor care au fost la Slatina!) și neconcludent. După ocazia lui Boțogan, am crezut că Dragoș Militaru scoate zăbrelele trio-ului Manolache, Golofca, Moldoveanu și, precum în reclamele cu Caii de la Letea”, îi lasă să zburde. Numai că, semnele lui erau mai mult de restricție, decât de prioritate. Fricos, prea fricos acest antrenor.

Jocul Chindiei nu arată bine!

În tot acest timp, echipe curajoase, printre care și CSM Slatina, adună puncte, CSC 1599 Șelimbăr fiind lider cu punctaj maxim. Și este suficientă o desprindere a lor, pentru a îngloba aspirațiile celor care nutreau promovarea la începutul sezonului. Să fim sinceri, jocul Chindiei nu arată bine. Zbaterea lui Matiș, încercările de evadare ale lui Gîț, uneori chiar absurde, orizontul” incert al lui Boțogan, nesiguranța lui Prejmerean, sunt doar câteva lacune ale unei echipe care îți lasă impresia că a venit din Liga a 3-a, nu din SuperLiga. Bine, din fosta prim-divizionară au mai rămas, cum spuneam, doar liderul ei, căpitanul Cornel Dinu, cu 195 de meciuri în primul eșalon, și cu un joc bun la Slatina, Șerban și Ioniță, jucători încă neîncadrați bine în formula de echipă a lui Dragoș Militaru.

Două puncte, din două jocuri, mult prea puțin!

După partida cu CSA Steaua scriam că, poate, mă grăbesc eu cu unele afirmații, că timpul, poate, n-o să-mi dea dreptate. Din păcate, jocul cu Slatina mă susține, iar dacă lucrurile se vor schimba în bine, am decența să-mi recunosc lipsa de intuiție. Măcar să se întâmple așa! Lipsa de eficiență a jocului Chindiei pornește de la mijlocul terenului. Acolo este o mare „gaură neagră”, ca să ne exprimăm ca în cosmologie. „Capul limpede” care trebuie să corecteze, ca în presă, toate greșelile, nu există. În fotbal, timpul este ireversibil, ce pierzi acum nu mai câștigi niciodată. Două puncte, din două jocuri, este mult prea puțin. La Slatina, nici Golofca nu a mai semănat cu cel din jocul cu CSA Steaua. El ar putea deveni dirijorul din teren, are multă experiență, dar nu și-a actualizat încă eforturile pe care le posedă.

Să nu lăsăm și jarul să se stingă!

În fine, câteva cuvinte despre public. Nu trebuie să ne bazăm pe ceea ce postează unii, așa ziși suporteri ai Chindiei, pe mijloacele de socializare. După ei, ar fi trebuit astăzi, să existe cel puțin 2000 de abonați. De unde, sunt câteva sute. Este posibil ca numărul suporterilor Chindiei să scadă pe stadionul „Eugen Popescu”. Nu întotdeauna stadionul o să fie plin, depinde de adversar. Nu mereu Chindia va juca meciurile de acasă în nocturnă. Atenție, totul pornește de la rezultatele echipei și poziția ei în clasament. O evadare a echipei într-o zonă „mediană”, fără exuberanță, îndepărtează publicul de stadion. Acum trebuie gândit bine totul. Să nu stricăm „atmosfera”, să rămânem în cărțile promovării, să forțăm, așa cum a făcut Dinamo, anul trecut, să nu lăsăm și jarul să se stingă. Să reaprindem focul. Hai, Chindia!

VASILE NEAGU

Sursa foto: news flux

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here