19 județe nu vor avea campioane județene la fotbal în 2021! Prima etapă a barajului de promovare în Liga a 3-a e în aer

1956

Din informațiile noastre, doar 23 de județe au demarat competiții la nivelul Ligii a 4-a, pentru a putea desemna o campioană a ediției 2020/2021 și o reprezentantă pentru barajele de promovare în Liga a 3-a. În multe dintre cazuri, întrecerea va avea patru echipe, numărul minim impus de FRF, dar sunt și județe cu multe participante. Lider la acest capitol este Buzău, cu Liga a 4-a având 14 competitoare, 4 dintre ele în play-off, iar 10 în play-out, cu formații ce vor fi retrogradate la Liga a 5-a. Mureș și Satu Mare au câte 12 cluburi prezente în competiție. Lista județelor care au dat undă verde fotbalului de Liga a 4-a le mai cuprinde pe Arad, Argeș, Timiș, Bacău, Maramureș, Prahova, Sălaj, Constanța, Ilfov, Vâlcea, Suceava, Sibiu, Vaslui, Ialomița, Mehedinți, Hunedoara, Dolj, Caraș-Severin, Teleorman și Brașov.

Doar două meciuri în Etapa I a barajului?

Din păcate, sunt și multe județe unde fotbalul rămâne înghețat la Liga a 4-a, printre care și Dâmbovița, unde doar Străjerii Târgoviște 1396 ar fi vrut să joace în sistemul impus de FRF. Olt, Gorj, Harghita, Alba, Tulcea, Brăila, Neamț, Vrancea, Bihor, Bistrița-Năsăud, Giurgiu, Călărași, Iași, Cluj, Galați și municipiul București nu vor avea nici ele campioane pentru anul 2021 și propuneri pentru barajele de promovare într-un eșalon național. Nu avem informații sigure despre Covasna și Botoșani, dar se pare că nici aici nu se va relua activitatea la Liga a 4-a. În aceste condiții, dacă toate cele 23 de județe cu fotbal reactivat vor reuși să respecte condițiile competiționale și să desemneze o campioană, atunci prima etapă a barajului de promovare nu va avea decât două meciuri, urmând ca alte 19 echipe de la județ să avanseze direct către etapa finală, unde vor întâlni cele mai slab clasate 21 de formații de la Liga a 3-a.

Explicație foto: Străjerii Târgoviște, singura echipa dâmbovițeană care a acceptat să joace la Liga a 4-a, ediția 2020/2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here