Nici Covid-ul nu a oprit-o pe campioana Mihaela Radu! „Mi-a fost greu fizic, psihic, dar mi-am dorit foarte mult să câștig”

1908

Mihaela Radu a oferit din nou prestații de calitate, reușind evoluții apreciate la Cupa României, desfășurată la Sibiu. Astfel, sportiva Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a adăugat un nou trofeu la colecție, reușind să câștige medalia de aur. Radu este multiplă campioană și medaliată națională, fiind unul dintre cele mai importante nume ale boxului românesc, în ciuda faptului că nu își dedică în totalitate timpul acestui sport, pentru că este și arbitru, dar și instructor de înot. Sportiva de la CSM Târgoviște a descris competiția de la Sibiu ca fiind una dificilă, diferența fiind făcută de faptul că ea și-a dorit foarte mult să câștige această competiție.

,,Am fost testată pozitiv cu COVID-19 și mi-a dat peste cap toată pregătirea”

,,A fost de departea cea mai grea competiție de până acum. În urmă cu aproximativ o lună de zile am fost testată pozitiv cu COVID-19 și mi-a dat peste cap toată pregătirea și concentrarea. Mi-a fost greu fizic, psihic, dar am trecut peste și mi-am demonstrat mie, dar și celor care au avut încredere în mine, că indiferent ce obstacole sunt în viață poți trece peste ele, dacă ai o voință de fier. Au fost șase fete pe categorie, trei de la CSA Steaua București, dar experiența și determinarea, pentru că mi-am dorit foarte mult să câștig, au fost mai presus decât orice”, a transmis Mihaela Radu în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV.

Boxul m-a ales”

Eleva lui Nicu Tamaș a vorbit și despre emoțiile care o încearcă atunci când pășește în ringul de box, dar și despre primul meci al carierei, în care a fost făcută KO. „Sunt emoții care nu se pot explica în cuvinte. Atunci când ai intrat în ring nu e doar o frică de oponent, ci de demonii tăi. Lupți împotriva ta, e un sentiment complex și foarte greu de explicat, îți trebuie un psihic foarte tare. Cred că boxul m-a ales pe mine, când eram mai mică mă băteam mereu cu băieții. Am venit în Târgoviște, voiam să fac sport, să îmi descarc nervii și frustrările, iar maestrul Tamaș a văzut calități în mine. În primul meci am fost făcută KO în repriza a doua, am boxat cu o sportivă de la Steaua. Am luptat bine în prima repriză, dar experiența ei și-a spus cuvântul în repriza secundă, acela e singurul KO pe care mi l-am luat”.

Sunt un caz foarte fericit”

Mihaela ar vrea să meargă la o competiție internațională, dar a spus că nu își poate dedica în totalitate timpul boxului, primul obstacol fiind faptul că din punct de vedere financiar, acest sport nu prezintă siguranță. „Îmi doresc să văd cum e la o competiție internațională, dar nu am reușit până acum, din mai multe considerente. Ca să faci mare performanță în box, trebuie să fii implicată doar în asta, în schimb eu sunt implicată în mai multe activități. Nu-mi văd viața făcând doar box, dar aș încerca. Câștig 1500-2000 de lei, sunt un caz foarte fericit, boxul este asociat cu sportul săracilor.Toate poveștile marilor campioni vin din subsolul clasei sociale, nu a fost nimeni bogat și s-a trezit că vrea să-și ia pumni în cap, ca să reușească în viață. Eu am plecat mai mult decât jos, sunt singură pe lume, am rămas fără părinți, a trebuit să mă zbat singură. Sunt o persoană competentă, inteligentă și am demonstrat că pot face multe lucruri”, a transmis sportiva de la CSM Târgoviște.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here