Primii pași în design vestimentar! Expoziție personală: Miruna Toboșaru

1049

Miruna Toboșaru este o fetiță pasionată de înot, din grupa doamnei profesor Ancuța Pîrvan. Un copil luminos, vesel și inteligent, care dezvoltă și alte abilități. De curând, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa s-a organizat expoziția „Primii pași în design vestimentar”, cu lucrările create de eleva Miruna Toboșaru. Designul vestimentar este o pasiune mai puțin obișnuită pentru un copil de 8 ani. Pentru Miruna, a început la vârsta de 5 ani, atunci când a primit cadou primul caiet de design. De atunci, aproape zilnic, în timpul liber, creează diverse modele de rochii și alte obiecte vestimentare, pe care le și accesorizează cu poșete, bijuterii sau încălțăminte. Aceast hobby presupune pasiune, talent, dar și multă muncă și concentrare. Cu toate acestea, Miruna spune că atunci când crează modele se relaxează, iar această activitate îi dă o stare de bine.

„La școală o încurajez să-și manifeste talentul în mod liber”

Miruna este elevă în clasa a II-a B, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Pucioasa. În viitor, și-ar dori să urmeze cursurile unei școli ce are ca specializare designul vestimentar. „Miruna este o elevă curioasă în a descoperi lucruri noi, în tot ceea ce face. Ca să se dezvolte sănătos și armonios, ea a îmbinat mereu activitățile școlare cu jocurile, desenul și modelingul. Printre multe calități, are și „semințele” unui talent artistic. Îi place să deseneze, să picteze, combină conștient culorile, materialele și tehnicile de lucru, adoră să creeze obiecte, debordează de imaginație. La școală o încurajez să-și manifeste talentul în mod liber, rolul meu fiind doar acela de a o ghida, de a o antrena, de a-i oferi câmp mai larg de acțiune. Colegii de clasă o laudă pentru talent, dar mai ales pentru efort și realizare. Suntem mândri de tine, Miruna, pentru că ești o persoană talentată și pentru că ai un hobby minunat!”, transmite doamna învățătoare a Mirunei, prof. Florina Dinu.

„Pot să am și eu o expoziție cu mașini”? „Dar cu roboți”? „Cu căsuțe, se poate?”

Doamna director Aurora Zamfir a fost extrem de bucuroasă să faciliteze organizarea expoziției Mirunei, căreia i-a acordat multă atenție, prin amplasarea panoului triplu în holul principal al școlii, unde lucrările pot fi admirate inclusiv de vizitatorii școlii. A îndemnat copiii din celelalte clase să viziteze expoziția și să-i adreseze Mirunei diverse întrebări. Expoziția Mirunei a fost inspirație pentru alți colegi, care-și doresc acum să-i urmeze exemplul. Câțiva băieți au întrebat: „Pot să am și eu o expoziție cu mașini”? „Dar cu roboți”? O fetiță a fost curioasă: „Cu căsuțe, se poate”? Bineînțeles! Talentul combinat cu munca înseamnă dezvoltare, progres, evoluție și, de ce nu, realizare profesională și împlinire sufletească. Bravo, Miruna Toboșaru! Îți ținem pumnii! Succes în toate activitățile! Inclusiv la înot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here