Zidăroiu nu-i iartă pe cei care l-au bătut la Răcari! „Nu-i las nici dacă vin cu un miliard! Îi conduc până la pușcărie”

5191

Înainte de a publica declarația lui Marius Zidăroiu, trebuie spus că Petruța Iugulescu, ecuson FIFA la fotbal feminin și asistent 2 al meciului Răcari – Bucșani, a mers joi la sediul AJF Dâmbovița, unde le-a adus mai multe reproșuri conducătorilor de aici. „Nu ați solicitat prezența Jandarmeriei la un meci de risc, nu ați delegat un observator, nu vă pasă că pot să moară oameni pe stadioane. Stați liniștiți în birouri și jucați solitaire. Puteau să-l omoare pe Zidăroiu, eu nu știu cum a scăpat cu zile. Până și un spectator i-a pus piedică și l-a luat la picioare. L-au lovit cu toții, cu ură, în cap, peste față, la coaste. Țâșnea sângele din capul lui Zidăroiu, l-a stropit și pe arbitrul Ion Oncescu”. Ei bine, până și Petruța este tamponată de un oficial important al AJF, Vasile Stroe, președintele Comisiei de Competiții și Disciplină, și redăm doar un scurt reproș. „Să spună Petruța Iugulescu de ce l-a protejat pe un tânăr arbitru la un meci disputat la Ghinești, care s-a fotografiat cu alt jucător decât cel contestat? De ce a ascuns acest lucru, la prestanța pe care o are, de ecuson FIFA?”.

„Să spună arbitrii dacă am înjurat vreun jucător de la Răcari. Pe unul singur l-am făcut <<opărit>>, pe numărul 5, care m-a scuipau și m-a lovit continuu fără minge, dar pe și pe alți colegi. Nici nu le-am răspuns și nici măcar n-am sărit cu ei la cap sau umăr la umăr tot meciul, am jucat de la distanță. Eu știu de anul tecut ce mi-au făcut ei, când am sunat la 112. A venit Poliția să ne păzească, pentru că venise toți țiganii ăia de pe acolo să ne bată la banca de rezerve. Ei au fost porniți pe mine, erau setați pe arbitru să-mi dea roșul. M-a luat unul Tarzan de pe bancă, cu o vestă verde, care m-a înjurat și m-a blestemat de m-a zăpăcit. Nu-i mai las și dacă vin cu un miliard la mine. Îi conduc până la pușcărie, dacă e nevoie, să-i văd când îi bagă acolo. Eu am recunoscut când am înjurat sau scuipat. Toată echipa m-a jucat în picioare și doar trei jucători trag acuma ponoasele? Nu e normal. Gălăgia a început în minutul 30, când a intrat pe teren Vicențiu Micu. Din momentul ăla s-a terminat, nu s-a mai jucat fotbal. Care venea în fața lui, era nenorocit. Ce, numai pe mine m-a lovit fără minge? S-a dus pe un băiat de la mine criminal, că Oncescu a fluierat finalul direct. Vicențiu ăsta s-a dus să-l bată și pe arbitru. Dacă erați acolo, rămâneați șocați. Polițiștii locali erau la 3 metri și nu s-au băgat. Eu mai aveam să trec  de unul și scăpam de ei, cred că prinsesem 60 km la oră. Dar un țigan de-al lui Fildeș mi-a băgat piciorul în față, pe centrul de greutate dreapta. M-am dus de-a dura, m-am ghemuit și am stat să dea. După lovitura lui Vicențiu ăla în cap, gata, mi s-a rupt filmul. M-am trezit cu capul în mâna la unul din jucători, mi-a spus că e de la pompieri de la SMURD și mă întreba cum mă cheamă. Am avut prezență de spirit să mă protejez oarecum. Altul era mort în locul meu. Vicențiu ăsta am înțeles că are 11 cartonașe roșii într-un an și jumătate. A venit Poliția să-mi ia declarații, a venit și medicul legist, care mi-a dat nouă zile de spitalizare, după care mă reexaminează. Mă simt rău, de loviturile în cap mi-e frică. Nu e normal să am stări de vomă după lovituri la cap. Am făcut tomograf și va trebui să-l repet la trei luni” – Marius Zidăroiu

* Pe site-ul AJF Dâmbovița nu au fost publicate până vineri la prânz deciziile din ședința de joi a Comisiei de Competiții și Disciplină. Ce aveți de ascuns, domnilor, în special pe cazurile Răcari și Ghimpați? Au trecut 10 zile de la incindentul cu Beni Popescu alergat cu un cuțit de un spectator la Ghimpați și nu apare nicio decizie pe site-ul AJF.

* Trei dintre jucătorii de la Răcari (Vicențiu Micu, Nicolae Mîșu, Marian Barbu), care l-au lovit cu bestialitate pe Marius Zidăroiu, s-au ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Organizatorul meciului (Daniel Micu) a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 4/2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here