Vrem o echipă, Chindia, adevărată! Timpul nu așteaptă

7256

Indiferent cât de optimiști am fost la începutul acestui sezon regular, și cât de supărați suntem acum, la încheierea lui, trebuie să recunoaștem că ierarhia primelor 19 etape reflectă adevărul absolut în privința Chindiei. Cu doar un egal, și acela pe teren propriu în fața Gloriei Buzău, în rest doar înfrângeri cu Șelimbăr, Slobozia (acasă), Corvinul, Mioveni (acasă) și Csikszereda, în fața echipelor care s-au calificat în play-off, nu se putea emite pretenții. Ba, mai mult, nici în fața ocupantelor locurilor 7 și 8, Ceahlăul și Steaua, echipa târgovișteană nu s-a bucurat de succes. Prima echipă învinsă de Chindia este exact aceea din spatele ei, CSM Reșița. Ce altceva, mai relevant, ca argument, am putea avea? Etapă de etapă ne-am agățat de speranțe, de cele mai multe ori bizare, dar adevărul se vedea și din vârful Turnului Chindiei: joc slab, mulți jucători de umplutură, lipsă de imaginație și devotament. Se spune că, după război… Da, nici eu nu încerc să-mi arăt vitejia criticând. Asta a fost. Dar, ce va fi în continuare? Cum va arăta jocul echipei în play-out și, mai ales, tribunele? Avem puterea (împreună, jucători și suporteri) să ducem „crucea”, în mod decent, până la finalul campionatului? Altă soluție nu există!

Emoțiile nu există în play-out

Chindia face parte din Grupa B, alături de CSA Steaua, Concordia Chiajna, Slatina, Viitorul Tg. Jiu, Tunari și Progresul Spartac. Dintre aceste viitoare adversare, târgoviștenii au învins doar pe… ultimele două, în rest doar egaluri. Învinsele Chindiei sunt în Grupa A: Reșița, Metaloglobus, FC Argeș, Dumbrăvița, Unirea Dej și Alexandria. Deci, cu excepția Ceahlăului (1-1 la Piatra Neamț), toate celelalte echipe din această grupă au fost învinse de echipa târgovișteană. În play-out, jocurile din aceste grupe se joacă într-o singură manșă. Deci, Chindia are de disputat 6 partide. Emoții nu mai există. Progresul Spartac este deja retrogradată (are 1 punct!), iar Alexandria, și dacă ar câștiga toate meciurile, tot nu ar depăși punctajul, de acum, al Chindiei, ar totaliza 27 puncte (18+9). În primul rând, să se treacă la munca profesionistă. De la Gabriel Boriga, care are destulă experiență pentru a conduce AFC Chindia, și până la cel mai tânăr jucător din lot, incluzând desigur, și antrenorii, toată lumea să se înroleze pentru formarea unei echipe performanțe, în vederea sezonului viitor.

Chindia trebuie să-și schimbe, total, fața!

Dacă o echipă din meciul rural, precum Șelimbăr, a reușit să îngenuncheze atâtea competitoare urbane, înseamnă că acolo se muncește pe rupte. Și chiar am văzut, sâmbătă, ce înseamnă profesionism. Suporterii se vor alătura echipei, supărarea nu va dura mult. Dar, și echipa trebuie să-și schimbe, total, fața. Sunt, așa cum am amintit recent, semne că se cristalizează o formulă de bază, o concepție de joc eficient. Condițiile de care dispune Chindia, publicul, salariile jucătorilor, ar trebui să fie un imbold pentru cei care îmbracă tricourile acestei echipe. Să vedem, așadar, cum vor decurge lucrurile în continuare și, în caz contrar, să se opereze în consecință. Timpul nu așteaptă, sezonul viitor trebuie să înceapă cu o altă echipă Chindia, una adevărată.

VASILE NEAGU

Foto: AFC Chindia Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here