Visul frumos s-a transformat în coșmar! Chindia a strălucit, apoi s-a năruit

1860

Un singur titular a păstrat Dan Petrescu din meciul retur cu Maccabi Tel Aviv, pe Ciprian Deac, fapt care s-a resimțit vizibil în jocul campioanei. Chindia a realizat că este un moment bun pentru o surpriză și a deschis scorul prin Neicuțescu (27), servit din tușă de Yameogo (1-0). Entuziastă, disciplinată și dispusă la efort, echipa lui Viorel Moldovan a fost aproape de un nou gol, însă Vâtcă a blocat șutul lui Cherchez (36). Amorțită pe parcursul primei reprize, CFR a tresărit doar la execuția lui Păun (43), necadrată pe spațiul porții. O primă repriză excelentă reușită de Chindia, cea mai bună a echipei la Liga 1.

Repriză excelentă pentru CFR Cluj

Partea secundă a scos din nou în evidență marea problemă a lui Viorel Moldovan, fundașii centrali. Cu serioase dificultăți de ordin fizic, Țucudean (49) tot a fost mai sprinten decât Benga pe centrarea lui Butean, iar Aioani a reacționat ușor stângaci (1-1). Puștiul Chindiei s-a revanșat apoi la șutul în forță al lui Luis Aurelio (52), dar și la lovitura de cap a lui Costache (59). Benga și-a continuat ,,numărul”, cu o respingere direct la Păun (67), care a avansat nestingherit printr-o zonă nesupravegheată de Novac și a finalizat din afara careului (1-2). CFR a înscris și golul trei, prin Ciprian Deac (73), însă pe un ofsaid evident la Omrani, nesemnalizat de asistentul Ghinguleac (1-3). Florea (84) putea readuce suspansul, când a driblat tot ce a întâlnit în cale, dar a finalizat total neinspirat. Scorul final a fost stabilit de același Deac (89), găsit perfect în spatele fundașilor târgovișteni, iar reușita a venit ca o simplă formalitate (1-4).

Unde s-a pierdut…

Cum niciuna dintre formulele din centrul apărării nu a funcționat până acum, ne întrebăm dacă Moldovan a procedat inspirat când a renunțat la Cucu și Mitrovic, în favoarea lui Benga și Leca? Poate că ar trebui încercate și alte variante, precum Șandru și Dudea. Cât despre arbitraj, a avantajat în mod clar echipa din Cluj. Aspect care a contat în ecuația partidei, însă nu decisiv. Mai degrabă ar trebui să analizăm propriile slăbiciuni, decât prestația arbitrilor. Spre exemplu, Chindia a rămas fără oxigen după minutul 60. Cam devreme…

Detalii tehnice

Stadion ,,Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: 6.000. Au marcat: Neicuțescu (27) / Țucudean (49), Păun (67), Deac (73, 89). Au arbitrat: George Găman (Craiova) 5 – Radu Ghinguleac (București) 5, Vladimir Urzică (Piatra Neamț) 6. Observator FRF: Adrian Vidan (București). Cartonașe galbene: Novac (13), Yameogo (44).

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Leca, Dumitrașcu – Novac (70 Rață), L. Mihai – Neguț, Cherchez (70 Florea), Yameogo (77 Șerban) – Neicuțescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

CFR Cluj: Vâtcă – Butean, Mureșan, Cestor, Peteleu – Itu (28 Luis Aurelio), Hoban, Păun – Deac, Țucudean (66 Omrani), Costache (87 Petrila). Antrenor: Dan Petrescu.

Foto: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here