Vezi ce echipe s-au înscris la Cupa Liceelor Pro Activ la fotbal tenis! Se anunță cea mai puternică ediție

920

Reușita primei ediții și ecourile unei competiții cu totul inedite au reaprins rapid interesul pentru Cupa Liceelor Pro Activ la fotbal tenis. Extinsă la nivel județean, întrecerea a captat atenția și altor instituții de învățământ dâmbovițene, confirmând înscrierea licee din Moreni, Titu și Nucet. Plus multe din Târgoviște, aproape toate care au fost prezente la ediția inaugurală, din 2019. În teren, în timpul meciurilor, echipele vor fi formate obligatoriu din 3 jucători. Pe foaia de concurs pot fi adăugați maximum 6 jucători și un antrenor/profesor. Elevii care nu vor fi selectați pentru echipa liceului pot participa la celelalte probe ale competiției, inclusă în calendarul Zilelor Județului Dâmbovița. Meciurile se vor desfășura pe 1 iunie, începând cu ora 9.30, la Complexul Turistic de Natație Târgoviște.

Se mai pot face înscrieri până marți, 31 mai, ora 14.00

Până acum, și-au anunțat prezența, din Târgoviște, Liceul 1 Nicolae Ciorănescu, Liceul 2 Voievodul Mircea, Liceul 3 Ion Heliade Rădulescu, Liceul 4 Constantin Brâncoveanu, Liceul 6 Spiru Haret, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu, Colegiul Economic Ion Ghica, Colegiul Național Constantin Carabella, Seminarul Teologic și Liceul Auto. Li se alătură Liceul Petrol Moreni, Liceul Ion Luca Caragiale Moreni, Liceul Goga Ionescu Titu și Liceul Tehnologic Nucet. Organizatorii au hotărât să prelungească perioada de înscriere până marți, 31 mai la ora 14.00 (numere de contact 0722.891.820 sau 0745.511.488), după care va avea loc tragerea la sorți și va fi publicat programul competiției. Pe lângă trofee, echipa care va termina pe locul 1 va fi premiată cu 900 lei, cea de pe locul 2 cu 600 lei, pentru poziția a 3-a premiul este de 300 lei, iar bonusul pentru locul 4 este de 200 lei.

Competițiile masculin și feminin

Echipele vor fi formate doar din persoane de sex masculin, respectiv feminin. La momentul înscrierii, fiecare va transmite și o titulatură, la alegere. Competiția va avea loc la aceste categorii, dacă vor fi înscrise minimum trei echipe. Locul 1 va fi premiat cu 300 lei, locul 2 cu 200 lei, iar locul 3 cu 100 lei.

Competiția mixtă

Echipele vor fi formate atât din persoane de sex masculin, cât și feminin. În teren, în timpul meciurilor, va trebui să evolueze obligatoriu o persoană de sex feminin. La momentul înscrierii, fiecare va transmite și o titulatură, la alegere. Competiția va avea loc la această categorie, dacă vor fi înscrise minimum trei echipe. Locul 1 va fi premiat cu 300 lei, locul 2 cu 200 lei, iar locul 3 cu 100 lei.

Competiția family

Regula principală este ca în teren să evolueze în permanență minimum doi membri ai aceleași familii. La momentul înscrierii, fiecare va transmite și o titulatură, la alegere. Competiția va avea loc la această categorie, dacă vor fi înscrise minimum trei echipe. Locul 1 va fi premiat cu 300 lei, locul 2 cu 200 lei, iar locul 3 cu 100 lei.

* Mențiune: Persoanele care nu sunt înscrise la competiția liceelor, pot evolua la maximum două din celelalte categorii.

REGULAMENTUL COMPETIȚIEI 

Numarul de jucatori

1. Fiecare echipa va putea inscrie pe foaia de concurs maximum 6 (sase) jucatori si un antrenor/profesor;

2. In teren, in timpul jocurilor, echipele vor fi formate obligatoriu din cate trei jucatori fiecare. Echipa care este in imposibilitatea de a prezenta trei jucatori pe teren la ora partidei, va pierde cu scorul de 0-2;

3. Echipele au dreptul la maximum trei jucatori de rezerva, care pot intra pe teren oricand, dar numai cand mingea este in afara jocului si in mod obligatoriu cu incuviintarea arbitrului;

DESFASURAREA JOCULUI

4. Serviciul este executat prin lovirea mingii cu orice parte a corpului, cu excepția brațului și a mâinilor, din zona din spatele liniei de bază, din afara terenului de joc

5. Serviciul nu se repetă, dacă mingea atinge plasa și cade în terenul adversarului.

6. Serviciul este întotdeauna realizat de echipa care marchează un punct;

7. Jucătorii echipei adverse nu trebuie să atingă mingea din serviciu, până când nu a fost atinsă propria lor jumătate de teren de joc.

8. Numărul maxim de mingi lăsate să cadă pe pământ: 1. În timpul jocului, jucătorul poate să nu lase mingea să cadă jos, la pământ (excepție pentru serviciul adversarului).

9. Numărul maxim de mingi atinse de o echipă: 3. Jucătorul poate atinge mingea cu orice parte a corpului, cu excepția brațului și a mâinilor.

10. Jucătorului NU îi este permis să atingă mingea de două ori la rând.

11. Niciunui jucător NU îi este permis să atingă fileul.

12. Mingea este considerată corectă, numai dacă traversează fileul și cade în terenul adversarului.

13. Jucătorul poate juca mingea deasupra părții adverse din terenul de joc, fără să atingă fileul.

14. Jucătorul poate juca mingea doar în propria jumătate a terenului de joc.

15. Echipa câștigă un punct, dacă adversarul comite fault (atinge adversarul cu altceva in afara de minge);

SISTEMUL DE PUNCTAJ

16. Setul este câștigat de echipa care obține prima 11 puncte, la o diferență de minimum 2 puncte (11-9). Dacă nu este diferenta de doua puncte, jocul continuă până când una dintre echipe ajunge la 13 puncte;

17. Meciul este câștigat de echipa care câștigă două seturi din trei. In cazul in care o echipa castiga primele doua jocuri consecutiv, va fi declarata castigatoarea partidei;

18. Purtările nesportive (proteste, pretenții, lovirea mingii, ținerea și împingerea adversarului, limbaj abuziv, gesticulații inadecvate etc.) de către jucători, antrenori, căpitanii echipei etc.) se sancționează pentru prima oară cu avertisment, a doua oară cu pierderea punctului;

19. În funcție de gravitatea abaterii, jucătorul este sancționat cu cartonaș galben sau roșu. După obținerea cartonașului roșu, jucătorul trebuie să părăsească imediat suprafața de joc.

20. Dacă arbitrul este agresat în orice fel de către jucător (i), meciul este câștigat de echipa adversă.

21. Echipele vor primi cate un punct pentru fiecare set castigat, din cele maxim trei seturi ale unui meci;

22. In caz de egalitate la puncte dupa meciurile din grupa, se aplica criteriul rezultatului din meciul direct;

23. In cazul in care trei sau mai multe echipe nu pot fi departajate dupa primul criteriu, se aplica urmatoarele criterii de departajare:

a) Setaverajul (raportul seturi castigate-seturi pierdute);

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here