Un tânăr arbitru, strâns de gât la Ciocănești! Huliganii provoacă teroare în fotbalul dâmbovițean

1768

Puștiul din imagine se numește Mihai Iosif, are 19 ani, iar duminica trecută a fost delegat ca arbitru asistent la meciul de Liga a 5-a, Seria Sud, Publirex Ciocănești – Gloria Bucșani. În repriza a doua, doi spectatori au pătruns pe terenul de joc, iar unul dintre ei l-a strâns pur și simplu de gât pe acest copil. Fost luptător, „centralul” Ionel Stoica a intervenit să-și apere colegul, însă a primit la rându-i o lovitură în zona feței. Oficialii partidei au apelat numărul de urgență 112, iar un echipaj de Poliție s-a deplasat la stadionul din Ciocănești.

Până și primarul de la Valea Lungă a fost bruscat de un localnic agitat

Într-una din etapele trecute s-a jucat un meci la Valea Lungă, iar un spectator agitat a vrut să intre peste arbitri în cabine și să-i altoiască. Primarul localității, Vasile Cârnaru, a încercat să intervină, fiind și el bruscat de individul recalcitrant. Spectatorii au pătruns pe teren și sâmbăta trecută, la Voinești, la finalul jocului cu Cetatea Târgoviște, din Liga a 4-a, adresând injurii și amenințări în direcția arbitrului Iulian Preda. Chiar dacă Poliția răspunde prompt sesizărilor și se autosesizează în astfel de cazuri, huliganii din fotbalul mic nu se sperie nici măcar de amenzile aplicate. Cât despre sancțiunile care se iau asupra lor la nivelul comisiile Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, sunt ca apa de ploaie. De obicei, obțin reducerea sau chiar ridicarea suspendărilor, după ce cotizează cu sume simbolice sau produse din gospodărie la anumite personaje din cadrul asociației prezidată lamentabil de pensionarul Tudor Emil.

Aveți și voi copii, v-ar plăcea să-i vedeți strânși de gât?

L-am urmărit pe acest puști arbitrând meciuri la o competiție între licee. Mi-a plăcut implicarea lui, semn că își dorește progres, în schimb l-am simțit temător. Tinerii din arbitrajul dâmbovițean sunt tare speriați, se tem pentru integritatea și pentru viața lor. În schimb, încearcă să-și facă o carieră în arbitraj, să-și construiască un traseu profesional. Pentru unii, cei câțiva lei câștigați înseamnă mult. Nu vă mai bateți joc de acești copii, nu-i mai trimiteți carne de tun pe stadioane, iar apoi să obțineți foloase de la cei care-i desfigurează. Aveți și voi copii, v-ar plăcea să-i vedeți strânși de gât? Să vă fie rușine, dar nu vă este!

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here