Un puști din Odobești apără în Serie A, la Genoa! Ionuț Radu, portarul minune al naționalei de tineret

11291

Se vorbește tot mai mult de Ionuț Radu, portarul naționalei U21 și al celor de la Genoa, din Italia, care a impresionat prin discursul din vestiar înaintea meciului cu Bosnia. Portarul de 21 de ani se anunță a fi unul dintre cei mai importanți oameni ai fotbalului românesc. Puțini cunosc că puștiul minune din poarta naționalei de tineret este dâmbovițean. Tatăl lui, Nelu Radu, a fost implicat acum ceva timp la echipa Recolta Crovu, care a dispărut însă din peisajul fotbalului județean.

„Nu am simţit vreo emoţie, nu mi-a fost teamă!”

Ionuț Radu a trecut pe la juniorii celor de la FCSB și Dinamo București, dar a devenit cunoscut odată cu mutarea la Inter Milano, formație care l-a împrumutat la Avellino, pentru ca mai apoi, dâmbovițeanul să ajungă la  Genoa. După prestațiile bune de la naționala U21, portarul a debutat și la formația din Serie A, reușind să ajute la câștigarea meciurilor cu Chievo (2-0) și Frosinone (2-1). „Nu ştiam că voi debuta, nimeni nu mi-a spus. Mi s-a spus doar să fiu pregătit oricând. Am aflat doar când Mister a anunţat echipa. Nu am simţit vreo emoţie, nu mi-a fost teamă. A fost un meci bun, la sfârşit toată lumea mi-a făcut complimente. Acum am nevoie să joc, pentru a-mi găsi ritmul. Trebuie să muncesc în continuare şi să rămân la un nivel ridicat”, a transmis românul la finalul meciului cu Chievo.

Cumpărat de la Inter cu 9 milioane de euro

Radu este cel mai scump portar român din toate timpurile, pentru că Genoa a achitat celor de la Inter 9 milioane de euro pentru transferul acestuia. Dâmbovițeanul din Odobești a fost convocat din nou la naționala U21, pentru meciurile cu Țara Galilor și Liechteinstein, ultimele din calificările pentru Campionatul European din Italia și San Marino.

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here