Tic-tac! Iar bate ceasul depunctării! Vine Moșul cu bani la Chindia?

3833

Chindia termină anul în corzi, cu amenințarea unei noi depunctări. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a sancționat clubul târgoviștean, la ultima ședință, cu o amendă de 3000 lei, și a acordat un termen de grație de 5 zile, pentru executarea integrală a obligațiilor de plată față de fostul jucător Esteban Orozco, internaționalul din Guineea Ecuatorială. Parcurgând încadrările din Regulamentul Disciplinar și din Regulamentul pentru Statutul Jucătorului de Fotbal, situația este de-a dreptul alarmantă. Dacă într-o primă fază s-a aplicat penalitate minimă, situația poate degenera. Clubul a primit un termen de grație de 5 zile, pentru executarea integrală a obligațiilor de plată. Următoarea sancțiune va duce la interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători (Chindia oricum are aplicată această sancțiune de FIFA, în dosarul cu Rassambek Akhmatov) și la scăderea de puncte. Câte 2, la fiecare 15 zile de întârziere de plată. În situația în care se vor aduna 90 zile, echipa va fi exclusă din competiție. Iar datoria către Orozco nu este deloc una mică, mergând spre 20.000 de euro. Dacă nu se vor găsi soluții urgente, pentru că au trecut deja două zile de la pronunțare, Dumnezeu cu mila…

Alte două litigii eliminate la secundă

Chindia a evitat, în schimb, noi lovituri de cuțit, reușind să stingă în ultimul moment alte două litigii, cu foștii antrenori secunzi din mandatul lui Dragoș Militaru, Emanuel Gugu și Moundir Moussadak. Pentru ce trebuiau aduși acești oameni la Târgoviște? Clubul era oricum sufocat de datorii, plus că oferea numeroase soluții pentru un asemenea post, cu antrenori locali licențiați. Care sunt neplătiți de o jumătate de an la Centrul de copii și juniori, fără ca măcar unul să-și depună memoriu! Nu am înțeles această supradimensionare a organigramei, ba chiar și a lotului de jucători, în condițiile în care datoriile erau de ordinul milioanelor de euro! De unde s-a ajuns ca, până și cei veniți după retrogradarea din SuperLigă să-și ceară drepturile salariale neonorate.

Lista creditorilor este lungă

În plus, a apărut o nouă scadență, 10 ianuarie 2023, pentru executarea drepturilor financiare către Denis Dumitrașcu și Costel Avram. Doru Popadiuc trebuie plătit și el până pe 31 ianuarie. Rusul Akhmatov își așteaptă banii, la fel și lituanianul Vorobjovas. Vorbim despre urgențele cu riscuri în plan sportiv, pentru că lista creditorilor este foarte lungă, chit că și aici au mai dispărut dintre cei care băteau la ușa clubului. Nu sunt cele mai bune vești în prag de Sărbători, însă altele nu avem. Așteptăm Crăciunul. Poate că Moșul va veni cu bani la Chindia… Se aude că așa va fi și că anul va fi încheiat fără depunctări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here