Sunteți lupi adevărați sau codașii Ligii a 3-a? Treziți-vă, fraților, trezește-i, Paraschive!

4634

Nu pot uita acea mini deplasare cu Flacăra, de la Cobia. Erau începuturile lui Gabi Paraschiv ca antrenor, la nivel de județ, pe terenuri unde jucătorii săi se spălau la jgheab, cu apă de ploaie. Titlul de campion al României cu Oțelul Galați și meciurile de Champions League erau amintiri proaspete, însă „Pară” le-a ermetizat când a revenit acasă, la Moreni. Echipa a început antrenamentul de încălzire pe dealul de lângă stadion, printre capre și gâște, cu o oră și jumătate înaintea meciului, probabil când adversarii nici măcar nu se treziseră. Au fost și suporteri la Cobia, tineri voioși, fete frumoase, era mult entuziasm în jurul echipei. Flacăra devenise o familie, începea să renască sub impulsul lui Gabi Paraschiv.

Atitudine, încredere, entuziasm… Unde au dispărut?

Par vremuri vechi, chiar dacă au trecut ani puțini, iar Moreni are acum echipă în Liga a 3-a, unde a devenit ciuca bătăilor și e ultima în serie. Am citit mesaje mobilizatoare înaintea partidei cu Astra Giurgiu 2, mi-a plăcut mult ce a declarat primarul Constantin Dinu. Și Gabi Paraschiv a vorbit ca un luptător, însă de la o vreme are reproșurile la el. Acum le aruncă pe jucători, unii că nu au caracter, alții că nu gândesc sau că greșesc nepermis. Cu alte ocazii a vorbit despre problemele administrative din club. Poate că are dreptate, însă eu am remarcat și alte lucruri după eșecul de vineri, cu „satelitul” celor de la Astra. Că echipa e blocată. Nu mai are atitudine, încredere, entuziasm.

Trebuie un șoc la Moreni! Și nu să plece Paraschiv…

Nici măcar Paraschiv nu mai e cel cu care eram obișnuit, mi-a părut resemnat în multe momente. Iar spectatorii, uluiți după această serie neagră, și-au vărsat și ei nervii pe arbitri. În ciuda schimbărilor din vară, cu plecări importante, dar și cu transferuri interesante, Flacăra nu are lot de ultimul loc la Liga a 3-a. Scuze se găsesc în orice context, însă nu scuzele sunt soluția în acest moment. E nevoie de un șoc la Moreni și nu mă refer la schimbarea antrenorului. Tot Gabi e indiciul tehnic pentru a redresa situația. Numai că trebuie să se trezească toți cei implicați, altfel riscă să se facă de râs!

Aveți nevoie unii de alții!

Flacăra nu e o echipă oarecare, este bucuria morenarilor, mândria lor, simbolul urbei. Oamenii nu prea mai vin la meciuri, așa înțeleg ei probabil că trebuie să se comporte. Nu-s de condamnat, dar nici de urmat. Impresia mea e că jucătorii sunt ușor cocoloșiți. Dacă ar fi jucat pentru Petrolul Ploiești, le-ar fi tremurat genunchii când ieșeau pe gazon, cu suporterii în ceafă. Aici tot ei sunt nemulțumiți, tot ei vociferează, tot ei sunt victime. Treziți-vă, fraților, trezește-i Paraschive! Astra 2 s-a impus așa de normal la Moreni (2-0), încât victoria a părut doar un obiectiv mărunt, ce trebuia bifat.

Boala nu e grea, se tratează cu victorii

Flacăra arată ca un puști derutat, cuprins de depresie, care suferă după o iubire pierdută. Iar psihologul, adică fostul campion și jucător trecut prin fotbalul galactic, chiar și-a epuizat metodele de refacere? Boala nu e grea la Moreni, se tratează cu victorii. Flacăra nu e echipă de ultimul loc, incapabilă să câștige un meci de vreo nouă etape. Sârbu – Parghel Palamariu, E. Matei, Cernea – L. Plăcintă (73 B. Negrea), Rosciugă – Drăgan (65 Ene), Tocan (59 Țînțaru), A. Negrea (73 Manea) – A. Neguț a fost distribuția de vineri. Mai sunt și ceilalți, rezerve neutilizate sau absenți. De voi depinde dacă sunteți lupi adevărați sau codașii Ligii a 3-a!

Foto Gheorghe Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here