Se stinge Flacăra Moreni? Hai, (re)aprinde-te, renaşte precum pasărea Phoenix!

3250

Oricâtă solicitudine am avea faţă de cea mai veche echipă de fotbal din judeţul nostru şi cât condescedent pentru „cartea de vizită” a ei, timpul adevărului a sosit! Laudele de până acum ni se par exagerate, când privim linia de clasament a morenarilor: 7 jocuri, 0 (zero) victorii, un egal, 6 înfrângeri, 1-10 golaveraj, 1 punct (minus 9 în clasamerntul adevărului). Pentru ce laude? Fără să fim răutăcioşi, credem că la nivelul Ligii a 3-a un gol în 7 meciuri marca şi echipa unei şcoli gimnaziale. Am răscolit în palmaresul echipei Flacăra Moreni şi nu am mai întâlnit o situaţie similară atât de groaznică, după aproape o jumătate de tur, în niciun sezon competiţional. Ca să descoperi locul întunecat unde se află fosta europeană, îţi trebuie o lanternă! Pâlpâierea ei nu mai este perceptibilă! Poziţia 14, la egalitate cu Atletic Bradu – locul 15. Ultima este Viitorul Domneşti, cu 0 puncte. Aceasta este zona unde „locuieşte” echipa lui Gabi Paraschiv! Oricâte argumente ar căuta antrenorul (am citit multe dintre ele), molhaşul în care se zbate echipa de pe Cricov i se datorează, în mare măsură, şi lui. Nu poţi, după asemeena „ispravă”, să stai cu arătătorul întins spre toată lumea şi să nu-l întorci invers, spre a-ţi lovi pieptul cu el! Am vrea să cunoaştem opiniile unor împătimiţi ai fotbalului morenar, precum Marian Vasilache, raportate la acest ruşinos declin. Promisiunile săptămânale că echipa va părăsi această zonă de infarct nu au suport real, atâta timp cât dâmboviţenii se află la 7 puncte de locul 12, CSM Alexandria, cu 8 puncte.

La un punct de ultimul loc!

Recent, l-am văzut (cu o înfăţișare schimbată!) pe Adrian Mititelu, finanţatorul echipei U Craiova 1948, şi am rămas surprins de criticile pe care le adresa echipei sale, de la antrenori şi până la juniori (!), pentru decăderea pe locul 8, în condiţiile impuse noii promovare să urce – chiar în acest sezon – în Liga a 2-a. Şi chiar dacă a mai pasat-o şi spre politică, cu trimitere directă către patronul echipei Turris Oltul (ştiţi cine-i) şi cu acuzaţii grave, cel puţin atitudinea faţă de propria lui echipă – foarte exagerată – ne aminteşte de o lozincă proverbială: „după plată şi răsplată”. Şi, zicea Mititelu: „Eu plătesc salariile jucătorilor şi antrenorilor, în funcţie de poziţia echipei în clasament. Acum, salariile sunt la jumătate, pentru că şi echipa este la jumătatea clasamentului!”. Scurt şi cuprinzător! Bine ar fi fost dacă şi staff-ul tehnic al echipei Flacăra ar fi urmărit acea emisiune televizată. Cota pretenţiilor financiare ar fi scăzut dramatic! Cât va mai dura picajul grupării morenare, nu ştim. Cunoaştem, în schimb, limita, adică ultimul loc, de care echipa lui Parashiv se află la un punct, şi care – cum am amintit – este toată zestrea ei! Se stinge Flacăra şi nici nu ştim ce semn să punem: al întrebării sau al exclamării?! Ca să nu fim consideraţi sarcastici, le punem pe ambele!

FC Pucioasa ar putea fi surpriza

Incomparabil mai bună, cealaltă dâmboviţeană, FC Pucioasa, ocupă locul 9 şi este încadrată de cele două echipe U Craiova 1984, cea de pe locul 10 având ataşat un 2! FC-iştii lui Cristi Bălaşa au 10 puncte (3 victorii, un egal şi 3 înfrângeri), golaveraj 9-7 şi plus 2 la adevăr. Jocul echipei devine tot mai spectaculos, căpătând multe valenţe şi din stilul fostului jucător, antrenorul exigent de astăzi. Nu este exclus să fim martorii unei surprize de proporţii în primăvară. Liderul actual, Unirea Bascov (17 puncte), aparent presat de ACSO Filiaşi, simte suflul greu al unor echipe hotărâte să promoveze. Alături de rivalele (mai mult politice!) amintite, U Craiova 1948 şi Turris Oltul Turnu Măgurele, o altă nou-promovată şi-a depus „candidature” declarativă pentru saltul în eşalonul doi. Este vorba de SR Municipal Braşov, o echipă cu susţinere financiară deosebită. În afara acestor pretenţioase, s-ar putea să apară surpriza, adică FC Pucioasa. Şi, la momentul acela, succesul ei nu va ma fi considerat surpriză!

Flacăra, ai un nume mare, nu ai voie să te stingi!

De o surpriză ar fi nevoie şi la Moreni. Hai Flacăra, (re)aprinde-te!, renaşte precum pasărea Phoenix! Ai un nume mare, poate cel mai mare din fotbalul dâmboviţean, şi nu ai voie să te stingi! Edilii acestui oraş istoric au obligaţia să-ţi întreţină lumina, iar antrenorii şi jucătorii să-ţi apere prestigiul. Dacă nu sunt capabili, să facă cel mai nobil gest pe care incompetenţa îl impune şi să lase pe alţii mai buni, mai sinceri şi mai pătimaşi să-ţi dea strălucirea de altădată!

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here