Să analizăm lucid transferul lui Cristi Neguț la CFR Cluj! Și să avem răbdare…

1286

Se vorbește mult despre transferul lui Cristi Neguț (26 ani) la CFR Cluj, campioana României din ultimele trei ediții ale Ligii 1. În schimbul său, feroviarii din Gruia au trimis la Târgoviște doi jucători care nu intră în planurile lui Dan Petrescu pentru play-off, Mihai Butean și Denis Rusu, ultimul U21. Aparent, pare un schimb în dezavantajul Chindiei, care renunță la unul dintre cei mai importanți jucători, dacă nu chiar cel mai important, și aduce la schimb doi fotbaliști care au făcut tușa la CFR de ceva vreme. Asta, înaintea reluării competiției la Liga 1, unde formația târgovișteană va duce o luptă extrem de dură pentru evitarea retrogradării.

Cum a gândit Chindia…

Cu un jucător de top ajuns în ultimele șase luni de contract, dar și cu o ofertă clară din partea campioanei CFR Cluj, conducătorii Chindiei au avut de luat o decizie importantă. I-au permis lui Neguț să meargă în Gruia, în schimb au obținut prelungirea înțelegerii contractuale. În aceste condiții, l-au cedat sub formă de împrumut până la finalul campionatului, când CFR se va decide dacă îl transferă sau nu definitiv. În condițiile în care o va face, va plăti pentru el aproximativ 250.000 de euro, Chindia urmând să păstreze și procente la un eventual viitor transfer. După 6 ani petrecuți la Chindia, pentru care a evoluat în aproape 200 de meciuri și a marcat 40 de goluri, „Tabarcea” merita să facă pasul către un club mai puternic, în speță cel mai valoros din fotbalul românesc. E o șansă importantă pentru el, dar și un risc, existând și varianta să nu-l convingă pe Dan Petrescu. Plus că salariul se dublează în Ardeal, ajungând să câștige lunar 8.000 de euro, fără bonusuri.

E dificil să blochezi un jucător care te-a ajutat atâția ani…

Dacă în vara trecută a intrat într-un schimb important de jucători cu Farul Constanța, unde l-a cedat pe Marian Aioani, dar de unde i-a luat pe Căbuz, Căpușă, Iacob, Dulca și Matiș, Chindia a deschis acum a colaborării cu CFR Cluj, echipa care domină autoritar fotbalul românesc de câțiva ani. Chiar dacă jucătorii cedați de Dan Petrescu la Târgoviște nu reprezintă nume sonore, asta nu înseamnă că sunt și eșecuri garantate. Probabil că șefii Chindiei gândesc și în perspectivă, în speranța că vor găsi înțelegere la CFR și pentru alți jucători. Până la urmă, Neguț a plecat la campioana României, ceea ce crește și cota clubului târgoviștean. E dificil să blochezi un jucător care te-a ajutat atâția ani, în condițiile unei oferte la care visează mulți fotbaliști români.

Chindia nu și-a permis să-l „elibereze” pe Bălașa de la Craiova

Chindia a vrut să-l readucă acasă pe Mihai Balașa, care nu mai intră în planurile lui Laurențiu Reghecampf, însă nu și-a permis să achite suma de eliberare pentru transfer solicitată de CS Universitatea Craiova. Nu s-a ajuns nici măcar la discuții legate de salariul apărătorului, interesat să se rupă de „juveți”, pentru a putea juca din nou. Cu un buget de transferuri și mult mai solidă financiar decât Chindia, Sepsi Sf. Gheorghe l-a „răscumpărat” pe Bălașa de la Craiova. Cât privește gruparea de lângă Turn, continuă să meargă pe schimburi de jucători cu echipele mari, păstrând procente asupra fotbaliștilor cedați. Fie că ne place sau nu să recunoaștem, acesta este potențialul financiar al Chindiei, în plutonul inferior al Ligii 1. Timpul ne va demonstra dacă plecarea lui Cristi Neguț la CFR Cluj se va dovedi sau nu o decizie inspirată a conducătorilor târgovișteni. Să avem răbdare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here