Remiză aprinsă la Mioveni! Chindia a suferit, dar s-a dăruit și a revenit

1978

Chindia a scăpat neînvinsă din deplasarea de la Mioveni, unde a fost condusă în două rânduri și a evoluat mai bine de o repriză în inferioritatea numerică, după eliminarea lui Cristi Neguț (40). Un punct obținut în condiții dificile, după un meci cu sclipiri și slăbiciuni, dar și cu greșeli importante de arbitraj. Năstăsie (5) a spart repede lacătul apărării târgoviștene, altădată punctul forte al echipei, acum veriga slabă, semn că plecarea lui Denis Ispas a cântărit destul de mult. Liviu Mihai (16) a egalat rapid, din lovitură liberă, pentru ca argeșenii să puncteze la puțin timp după eliminarea lui ,,Tabarcea” (cam multe cartonașe și proteste în dreptul jucătorilor Chindiei!), prin Lazăr (45). Daniel Florea (51) a lucrat-o singur la golul doi, când a scos penalty și l-a transformat cu siguranță. Finalul s-a jucat în tensiune, însă Aioani este unul dintre cei mai promițători portari din fotbalul românesc, respingând senzațional, de sub transversală, în fața lui Rădescu (90+4). Puștiul care nu prindea nici măcar locul de rezervă, a profitat din plin de gafele comportamentale sau sportive ale lui Popescu și Meilă, și a ținut neînvinsă Chindia în ultimele patru etape. Aioani și Florea sunt oamenii momentului în fotbalul târgoviștean.

Ultimele etape nu-s lipsite de miză…

La 8 puncte peste FC Argeș și CS Afumați, Chindia se pregătește pentru un baraj istoric de promovare în Liga 1. Este discursul frumos cu care pledează cei din conducerea clubului, numai că așteptările erau chiar mai mari, pentru o promovare fără baraj. Nu s-a putut direct, dar încă se mai poate. Chiar dacă par lipsite de miză, ultimele etape din sezonul regulat pot fi decisive pentru banca tehnică. Asta pentru că șefii clubului, Ciprian Iugulescu și Marcel Ghergu, analizează orice posibilitate pentru finalul incendiar de campionat. Nicu Croitoru și Sică Bârdeș au folosit la Mioveni o echipă cu Aioani – Martac, Ciobotariu, Vătavu, C. Dinu (65 Dumitrașcu) – Neguț, Rogoveanu, L. Mihai, Stoica (90 Pencea) – Florea, Jurj (75 Nisipeanu). Au lipsit din diferite motive Cristi Cherchez, Iustin Popescu, Mihai Neicuțescu și Rafael Licu. Chindia va juca meciurile de baraj pe 9 si 13 iunie.

Stadionul poate intra într-un proces de reabilitare

În cazul unei promovări în Liga 1, se ia în calcul inclusiv o intervenție serioasă la nivelul stadionului „Eugen Popescu”, după cum a transmis Cristian Stan, telefonic, la Sport Show, pe Columna TV. Primarul municipiului Târgoviște a anunțat că în această vară vor începe lucrările și la terenul cu suprafață sintetică, de la Complexul Turistic de Natație. Sunt intervenții obligatorii, până se va construi un stadion nou la Târgoviște.

Foto Facebook CS Mioveni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here