Rebecka Ungureanu, o înotătoare de perspectivă în Suedia! Tânăra cu părinți târgovișteni concurează sâmbătă la Complexul Turistic de Natație

1337

Rebecka Ungureanu este o înotătoare de Top 100 în Suedia, la categoria de vârstă 15-16 ani. Născută din părinți români, puștoaica este legitimată la clubul S71 Hassleholm, din orașul Sölvesborg. Profitând de vacanța pe care și-o petrece la bunici, la Târgoviște, Rebecka se pregătește zilnic alături de tatăl său, la Bazinul Olimpic. Tânăra cu origini române va înota sâmbătă la Complexul Turistic de Natație, în cadrul Cupei Rotary.

Cum a devenit înotul o prioritate

Rebecka a moștenit pasiunea pentru sport de la tatăl său, Mădălin Ungureanu, care a practicat baschet la un club din Târgoviște. Puștoaica a ales înotul și s-a focusat pe probele crawl și bras. „Înotul a devenit pentru ea o prioritate. Se antrenează zilnic, iar la final de săptămână merge la concursuri. În Suedia, toți copiii de peste doi ani sunt obligați să înoate 100 de metri, altfel nu trec în anul următor la școală. Acolo nu-s atâtea bazine de 50 de metri precum în România, iar multe sunt descoperite, însă sunt pline de copii. Spre exemplu, Bazinul Olimpic de la Târgoviște, de la Complexul Turistic de Natație, este extraordinar. Când le-am arătat poze suedezilor, nu le-a venit să creadă. Acum vor să vină și ei într-un stagiu de pregătire aici”, a transmis Mădălin Ungureanu. Târgovișteanul este muncitor la o fabrică din Sölvesborg și câștigă mai mult decât decent să-și întrețină familia.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here