Propunere șoc oferită de Ciprian Prisăcaru! „80% din bugetul destinat voleiului, să meargă la Chindia, dacă promovează”

3699

Chindia Târgoviște a fost, este și va rămâne cea mai iubită echipă din sportul dâmbovițean. O promovare în Liga 1 face cât toate trofeele câștigate la baschet sau la volei. Pe vremuri, oamenii erau luați cu japca de la joburi, pentru a veni la jocurile de sală. Astăzi, la meciul Chindiei cu Voluntari (ora 17.30), decisiv pentru promovarea în prima divizie, multe mii de oameni vor rămâne în afara stadionului, întrucât numărul de bilete este insuficient pentru a acoperi foamea de fotbal a dâmbovițenilor. Nici 10.000 nu ar fi fost de ajuns, poate nici 15.000, așa că doar 5.000 vor urmări partida de pe stadion. Ceilalți pot merge pe Platoul Prefecturii Dâmbovița, unde va fi instalat un ecran cu dimensiuni de câțiva metri, sau vor rămâne în fața televizoarelor. Încă o dovadă că Târgoviștea are nevoie de un stadion cu o capacitate mai mare de locuri. Și actualul ar fi fost ok, dacă toată suprafața tribunelor putea găzdui puzderia de oameni interesată de marele meci cu echipa lui Adi Mutu.

Prisăcaru este dispus să sacrifice echipa de volei, pentru fotbal de Liga 1

O reacție interesantă, chiar curajoasă, a prezentat Ciprian Prisăcaru, președintele CSM Târgoviște, care propune ca o mare parte a banilor publici investiți în echipa de volei feminin a clubului, să fie direcționată către Chindia. O poziție care va stârni, cu siguranță, multe comentarii. Foarte rar am auzit ca un conducător de club să cedeze felia primită din tortul public, pentru un alt club. Practic, Prisăcaru este dispus să sacrifice echipa de volei a urbei, pentru o susținere de un alt nivel a celei de fotbal. Ideea e corectă, însă ea vine de la conducătorul unei instituții sportive finanțată cu sume importante din fonduri publice. Oare cum va reacționa primarul Cristian Stan?

„Să nu mai cumpărăm rezultate! Să dezvoltăm un sistem corect, cu impact la comunitate!”

„Din punctul meu de vedere, dacă promovează Chindia, aș propune ca 80% din bugetul destinat voleiului, să meargă la echipa de fotbal, echipa fanion a Târgoviștei. Din mai multe considerente. Numărul de juniori legitimați pe sporturile respective în comunitate, tradiție, interesul manifestat de comunitate, comparație între numărul de antrenori specializați pe volei și fotbal. Concluzia personală, în urma auto-analizei interne, este că raportul între costuri și activitate este unul care nu încurajează o investiție în volei la nivelul mediu per sezon de până acum. Ca să fim competitivi, este nevoie de un sistem complet: centru de copii și juniori cu minim 150 de sportivi și minim 4 antrenori, Asociație Județeană de Volei, Comisie Județeană de Arbitri și buget dublu. Nu ne avantajează cu nimic să cumpărăm rezultate, nu cred că poate fi un obiectiv real și de viitor. Este o părere personală, bazată pe metodica și managementul în sportul de performanță. Avem de ales între a cumpăra rezultate, și atât, sau a dezvolta un sistem corect cu impact pe mulți copii, antrenori, arbitrii din comunitate. Eu, ca om de sport, am datoria de a spune lucrurile astea. Am așteptat să mă conving personal, iar acum o pot spune convins fiind, după ce am privit lucrurile și din perspectiva omului de administrație, dar și a președintelui de club. Voleiul este un sport cu numai 2.600 de practicanți la nivel național și ăștia legitimați, nu practicanți reali”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here