Petre Gavrilă, omul care i-a relansat cariera lui Narcis Coman! „Nu am lucrat în viața mea cu un asemenea portar, apăra extraordinar”

3247

Un subiect de interes în sportul dâmbovițean este excluderea lui Cristi Cherchez din lotul Chindiei Târgoviște, decizia fiind luată de Viorel Moldovan, în urma unui conflict între cele două părți. Nu este prima dată în istoria fotbalului târgoviștean când un jucător foarte important este lăsat în afara lotului. În 1977, Narcis Coman era exclus din lotul formației CS Târgoviște, pentru ca mai apoi, în 1978, să ajungă cel mai bun fotbalist al țării, după ce a fost reprimit în echipa pregătită de Nicolae Proca, la insistențele antrenorului secund Petre Gavrilă (79 de ani).

Trei luni de zile nu s-a atins de băutură”

Gavrilă a vorbit despre experiența de la Târgoviște, fiind omul care a făcut posibilă revenirea lui Coman în poarta CS-ului. Acesta a transmis că Proca era un antrenor foarte dificil, dar de o calitate foarte mare. „Am fost în 1977-1979 la Târgoviște, am promovat împreună cu Proca, el a fost principal, dar vreo cinci luni a fost bolnav. Când am ajuns la Târgoviște, Coman era suspendat un an de zile de Proca. În anul 1977, la insistențele mele, pentru că aveam doi portari mai necunoscuți, am reușit să îi conving pe Proca și pe secretarul primăriei, Rădulescu, care era și președintele clubului, să-l readucem pe Narcis la echipă. Am făcut antrenamente cu el, era al treilea portar. A vrut să lucrăm separat, pentru că nu accepta această situație. Trei luni de zile nu s-a atins de băutură, apoi a fost titular”.

Făceam antrenamente cu el chiar și înainte de meciuri”

„Îmi amintesc un meci de pregătire la Giurgiu, a apărat Mircea Stan prima repriză, foarte rău, și Proca a zis să-l bag pe Coman. El era un antrenor extraordinar, dar foarte sever, secunzii nu stăteau lângă el nici măcar o lună. A intrat repriza a doua Coman, a apărat incredibil și a rămas titular. Făceam antrenamente cu el dimineața, chiar și duminica înainte de meciuri. În 1978 a fost cel mai bun fotbalist al anului, a ajuns și la echipa națională, a fost extraordinar, un om de calitate. Câștigam cu 1-0, dădeam gol, adversarii scăpau cu portarul, dar Coman scotea de fiecare dată”, a transmis fostul antrenor de la Târgoviște, retras acum la Bușteni, unde ani buni a condus o școală de fotbal, Euro-Africa.

„Nu puteam să-i dau gol, fără să plonjeze”

„Craiova Maxima nu a putut să-i dea gol, am scos un 0-0 acolo, după ce ei au atacat tot meciul. Nu am lucrat în viața mea cu un asemenea portar, nu puteam să-i dau gol, fără să plonjeze. Nu am văzut așa ceva, avea o intuiție și scotea senzațional. Mai dispărea uneori, eu mă duceam după el, pentru că nu putea nimeni să intre în cameră. Îi băteam la ușă, dacă intra altcineva era nenorocire. Îl băgam în cameră, dormea de joi dimineața până vineri dimineața, nu avea nicio problemă. Mă striga dimineața, bea o cană de lapte și mergeam la muncă. N-am pomenit un asemenea organism! Îl băgam în poartă și nu lua gol, un om senzațional, când scăpa 1 cu 1, știam că nu primește gol. După ani de zile, a venit Coman la mine la Bușteni și mă striga cât putea de tare. A început să plângă, zicea că nu mai bea. I-am zis că trebuia să se lase de când juca. El bea câte trei zile, venea, dormea, îl omoram la antrenamente, iar apoi apăra extraordinar”, a mai spus Gavrilă.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here