O victorie și prea multă exuberanță! Urmează un meci mult mai greu, cu FCU Craiova

1997
Iliuta Daniel Popa se bucura dupa un gol marcat alaturi de Cristian Daniel Negut si Denis Constantin Dumitrascu in meciul de fotbal dintre Chindia Targoviste si UTA Arad, contand pentru Play-out-ul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, duminica 23 aprilie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Chindia și-a încheiat activitatea cu echipele de sub poziția ei, victorii cu Mioveni și UTA, succes mult prea lăudat, și înfrângere cu FC Argeș. Urmează, în ordine, partidele cu FCU Craiova (d), Petrolul (a), U Cluj (d) și Voluntari (a). În acest moment, târgoviștenii s-au desprins de locul 15 (direct retrogradabil) și pot aborda mai în liniște complicatele partide care urmează. Viitoarele două adversare, FCU Craiova și Petrolul, se luptă pentru cele două locuri de baraj (7 și 8), același lucru stând și în puterea echipelor Hermannstadt și Botoșani. Celelalte două viitoare adversare, U Cluj și Voluntari, încearcă evitarea barajului de supraviețuire în SuperLigă, lucru pe care îl vizează și echipa lui Toni Petrea. Deși, victoria cu UTA era capitală pentru Chindia, echipa rămâne pe loc, iar pasul în față este foarte greu de făcut. Ar fi pasul debarasării de gândul de baraj. Problema e că victoria cu UTA a produs prea multă exuberanță, într-un moment deloc potrivit pentru extaz. Chindia a obținut greu victoria, meritat, dar nu printr-un joc strălucitor. Faptul că Daniel Popa a marcat două goluri frumoase, trebuie văzut și altfel, anume că a marcat 4 goluri în 4 luni. Dacă începem să aruncăm cu flori spre izbânda lui (și chiar se poate face acest lucru), este posibil ori să rămânem fără flori pentru viitoarele reușite, ori să nu mai fie nevoie de ele. Nu acest moment trebuie să ne bucure peste măsură ci, așa cum am amintit, desprinderea de locul 13.

„Să rămânem lucizi, cumpătați!”

E bine că ne-a apărut zâmbetul pe față, că trupa lui Toni Petrea s-a întors cu trei „stânjeni” în ziua de Sf. Gheorghe de la Ploiești. Dar, să rămânem lucizi, cumpătați. Meciurile care urmează sunt mult mai grele. Una dintre echipele care ar putea fi depășită de Chindia, U Cluj, nu pare a fi dispusă să se întoarcă în zona periculoasă. Iar meciul direct se joacă în deplasare. Optimismul nu trebuie să părăsească nicio secundă echipa târgovișteană. Dar încrederea e una, și bucuria nemăsurată e alta. M-aș bucura enorm ca Daniel Popa să mă mai contrazică de câteva ori, așa cum a făcut-o cu UTA, și să-mi demonstreze că i-am diminuat, în unele fraze, valoarea lui de moment. Chiar mi-aș cere scuze aici. Deocamdată, însă, trebuie să înțelegem că urmează pentru Chindia cea mai grea perioadă a întregului sezon. Nu știu ce ne poate oferi barajul. Anul trecut, cu Chiajna, a fost mai mult decât dificil. Am fost la un pas să-l ratăm. Deci, trebuie încercată eliminarea lui din calcule. Mult succes, Chindia!

Foto: sportpictures.eu

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here