Nicu Croitoru, dorit în Arabia Saudită! Adevărul despre îndepărtarea de la Chindia și bonusuri neonorate

3410

Înlocuit pe banca tehnică a Chindiei cu Viorel Moldovan, Nicu Croitoru a refuzat oferta de a conduce centrul de copii și juniori al clubului târgoviștean, simțind nevoia să se liniștească puțin. După patru sezoane petrecute ca antrenor principal al Chindiei, Croitoru s-a rupt total de gruparea prezidată de Marcel Ghergu și s-a limitat la munca pe care o prestează ca profesor în cadrul Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, unde pregătește o grupă de juniori republicani. Retragerea de la Chindia a fost una discretă, chit că despărțirea a alimentat multe scenarii.

A fost anunțat după reunirea echipei că va fi înlocuit

Nicu Croitoru a vorbit pentru prima dată deschis pe marginea plecării sale de la Chindia, lămurind câteva aspecte importante. „După reunirea echipei am fost anunțat că va veni antrenor Viorel Moldovan”, a transmis acesta în cadrul ultimei ediții a emisiunii Sport Show, pe Columna TV. Imediat a intervenit telefonic președintele Marcel Ghergu, pentru a aduce scurte precizări. „Nicu mi-a zis că renunță în săptămâna dinaintea reunirii, iar noi am căutat un alt antrenor. I-am spus în ziua reluării pregătirilor că suntem în discuții cu altcineva și că sunt șanse mari ca ele să se concretizeze. Dacă nu, vom continua cu el ca antrenor”. Orice ar mai spune șeful Chindiei, despărțirea de cel mai longeviv antrenor al echipei a fost una lipsită de fair-play. Poate că refuzul ulterior al lui Croitoru, de a prelua centrul de copii și juniori al clubului, nu a venit întâmplător.

A refuzat o ofertă din Arabia Saudită

În turul campionatului trecut, Croitoru a fost ofertat de o echipă din fotbalul arab. „Mi s-a propus printr-un impresar să merg la un club de Liga a 2-a din Arabia Saudită, însă am refuzat. Nici măcar nu m-au interesat detalii financiare, întrucât eram prins în proiectul de la Chindia, îmi doream să promovez și nu puteam să părăsesc echipa. Nu regret nimic. După retragerea de la Chindia au fost niște discuții cu o formația de Liga a 2-a din România, însă nu s-au concretizat”.  

Nu s-a onorat un bonus pentru prezența pe podium

Croitoru a vorbit frumos despre colaborarea de patru ani cu Chindia, despre jucători, conducători, dar și despre noul antrenor, Viorel Moldovan. Ca o persoană sinceră, a recunoscut, în schimb, și că în pauza dintre tur și retur nu s-a onorat un bonus, o premiere pentru prezența pe podium. „Discuțiile au fost făcute în acest sens, s-a atins obiectivul stabilit, însă mai departe… S-a discutat în iarnă cu băieții și s-au găsit alte forme de premiere, nu au fost probleme în acest sens”. Ba au fost, de vreme ce Dunărea Călărași a plusat imediat și a rupt doi dintre jucătorii importanți ai Chindiei, pe Georgiana Honciu, pe atunci căpitanul echipei, și pe Denis Ispas.

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here