Neputința și prostia își dau mâna la Chindia!

1791

Încep cu una auzită de la un ploieștean, spre sfârșitul meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe. „Echipa asta a voastră joacă mai mult la pariuri decât pe teren”. Deși nu cred în spusa lui, nu este prima dată când aud o asemenea afirmație. Am menționat-o doar ca o șuviță de fum, care iese dintr-o sobă fără foc. O părere, deci. Partida Chindia – Sepsi mărește tragedia prin care trece echipa noastră (era să scriu a lui Mihalcea, dar nu este a lui), tragedie care, culmea, capătă valențe comice. Când neputința își dă mâna cu prostia, e clar că nu poate rezulta decât o caricatură, adică o formă de umor. „Penițele” noului eșec au ca autori pe Akhmatov și Passaglia, cotogonarii care au produs cele două lovituri de pedeapsă, transformate de M. Rondon (38) și I. Gheorghe (81). Fără intervențiile lor imprundente, Sepsi nu ar fi marcat, pentru că nu erau faze clare de gol. Dar, de ce să nu-i ajutăm noi, dacă ei nu pot? Și, uite-așa, mă duc iarăși cu gândul la vorba ploieșteanului. Chindia a avut un gol frumos în minutul 43, când Neguț a centrat ca pe vremuri și Cooper a marcat spectaculos, cu capul. Și a mai avut Neguț o centrare reușită, la 0-0, dar Popa s-a fâstâcit ca o fată mare, când îi bagă cineva mâna-n sân. Problema e că Dănuț al nostru a început să vorbească prea mult și să alerge prea puțin. Din cei 5-6 km pe care ar trebui să-i alerge un vârf de atac, el a parcurs cu mult mai puțini. Dacă nu crede, să revadă jocul.

Greșeli mari la alcătuirea formației

S-au făcut mari greșeli la alcătuirea formației. Când l-am văzut, din nou, pe Orozco, despre care scriam recent că nu prea are el treabă cu postul de fundaș dreapta, m-am gândit că, poate, Mihalcea este un adept al sportului de anduranță. Altfel, Căpușă trebuia să fie acolo. Altfel, nu știm cât de mult iubește Mihalcea sporturile de anduranță, pentru că sunt câțiva jucători care vin cu întârziere la orice minge, care le este adresată. Vorobjovas, Akhmatov și chiar Popadiuc sunt mereu cu un pas sau mai mulți în urmă. Nu cunoaștem ce se va întâmpla în continuare, câtă răbdare vor mai avea cei care conduc echipa, și mai ales reprezentanții noștri, primarul municipiului Târgoviște și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, pentru că, deja, cum aminteam, situația a devenit tragică. Nu este nicio exagerare. Găsim în județul nostru fundași mai buni decât Orozco, ca să dau doar un exemplu. Iar ca antrenori, ce să mai credem… Jucători emblematici ai fotbalului târgoviștean, azi antrenori, sunt în fotoliile lor de acasă și privesc la neputința profesională a unui antrenor nevinovat.

Mihalcea atât poate

Am mai scris acest lucru, Mihalcea nu are nicio vină pentru dezastrul prin care trece Chindia. El atât poate, adică mult sub nivelul primului eșalon fotbalistic al României. Ați auzit pe cineva care să refuze un post de antrenor în SuperLigă, spunând că nu are pregătirea necesară pentru a-l ocupa? Nici n-o să vedeți! În mare parte, soarta este pecetluită. Măcar vorba aceea, cu speranța moare ultima, ar mai trebui luată, totuși, în calcul. Dar numai în cazul în care se schimbă ceva, altfel… Nici suporterii nu mai bat drumul Ploieștiului. Am fost o mână de oameni la jocul cu Sepsi, împătimiții care avem în sânge globule roș-albastre. Și vom rămâne până la final alături de Chindia, indiferent cum se va termina această poveste, 2022-2023. Altfel, n-am avea ce să povestim ălor mici!

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here