Muică, ce aproape am fost! Chindia putea să stingă lumina la Craiova

1062

Chindia a lăsat la vestiar frământările ce țin de o posibilă plecare a lui Viorel Moldovan la Dinamo și a încercat să producă surpriza pe „Ion Oblemenco”. Oficialii olteni au transmis că tratează meciul cu maximă seriozitate, chit că interesul este direcționat către duelul cu Honved Budapesta, din turul II preliminar al Europa League, însă absența unor jucători de bază, menajați sau accidentați, a oferit Chindiei o șansă în plus.

Craiova, fără vlagă!

„Comisarul” și-a așezat bine echipa pe teren, care nu a avut emoții deosebite în prima repriză. Doar Cicâldău (18, 45) a forțat poarta lui Aioani, prin șuturi blocate de puștiul dintre buturile târgoviștene. A mai fost o fază tăiaosă în careul Chindiei, când Bărbuț s-a desprins ușor de Neciu, l-a găsit bine poziționat pe Martic (38), care a finalizat neinspirat. Gestionând cu atenție situația defensivă, formația târgovișteană a încercat să surprindă pe faza de atac, iar Florea (41) nu a fost departe de a deschide scorul, printr-un șut din voleu, care a mers peste transversală. Prima breșă vizibilă la nivelul fundașilor centrali, Cornel Dinu și Mihai Leca, a apărut în prelungirile primei reprize, când Mihai Roman (45+3) a punctat cu capul, însă dintr-o poziție de ofsaid, pe o centrare a lui Martic.

Roman a marcat, Neicuțescu a ratat!

Faza s-a repetat imediat după pauză, când elvețianul Ivan Martic l-a depășit pe Neciu și l-a mai servit o dată ideal pe Roman (46), care a găsit același spațiu liber, de data aceasta dintr-o poziție corectă. Chindia a acuzat pentru o perioadă de timp șocul, însă apoi și-a reglat pașii și a împins liniile în jumătatea adversă. Novac (72) a recuperat inteligent, a pătruns în careu, doar că nu a finalizat cu șut, ci cu o pasă neinspirată. Craiova a reacționat imediat prin Cicâldău (73), a cărui lovitură liberă a ratat de puțin cadrul porții. Roman (85) putea să mai înscrie o dată, doar că lovitura de cap nu a avut forță și nici precizie, după care au urmat ratările Chindiei, una uriașă. Găsit excelent cu o centrare de Martac, Neicuțescu (89) a trimis mingea cu capul în transversală, dintr-o poziție din care nu prea se ratează. Cherchez (90+3) nu a fost nici el mai eficient, cu un șut din marginea careului, iar Chindia a pierdut nedrept la Craiova. Este a doua înfrângere fără gol marcat și urmează un alt duel șoc, sâmbătă, cu CFR Cluj (ora 21.00).

Caseta tehnică

Stadion „Ion Oblemenco”. Spectatori: 10.000. A marcat: M. Roman (46). Au arbitrat: Horia Mladinovici (București) – Ciprian Danșa (Satu Mare), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești). Observator FRF: Corneliu Fecioru (București). Cartonașe galbene: Cicâldău / Florea, Neicuțescu.

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (26 Martic), Acka, Kelic, Bancu – Ivanov, Cicâldău (79 Vătăjelu), Qaka (65 Mateiu) – Bărbuț, M. Roman, V. Constantin. Antrenor: Corneliu Papură.

Chindia: Aioani – Martac, C. Dinu, Leca, Neciu – Novac, L. Mihai (61 Bic) – Neguț, Neicuțescu, Florea (74 Cherchez) – Voduț (61 Dumitrașcu). Antrenor: Viorel Moldovan.

Foto Facebook: Universitatea Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here