Conducerea executivă a Chindiei Târgoviște a susținut astăzi o conferință de presă, în care a explicat, în detaliu, aspecte din activitatea clubului. Curiozitățile jurnaliștilor au fost foarte multe, iar răspunsurile au venit de la președintele Lorin Petrescu, vicepreședintele Nicolae Croitoru și Alexandru Voichiță, avocatul care reprezintă interesele clubului. Cei trei au răspuns, punctual, întrebărilor adresate, oferind inclusiv cifre legate de datorii, litigii, surse de finanțare, salarii compensatorii… Cel puțin știm care este situația reală a clubului. Pentru a evita o primă depunctare, trebuie stinsă urgent datoria către Esteban Orozco (90.000 lei, plus o penalitate de 3000 lei). Iar pentru a elimina interdicția de a efectua transferuri și legitimări, trebuie plătit și Rassambek Akhmatov (106.500 lei). Plus că, mai sunt restanțe contractuale importante către Modestas Vorobjovas, Denis Dumitrașcu, Costel Avram, Doru Popadiuc, Sergiu Buș, Daniel Celea sau Andrei Șerban, cu riscuri în plan sportiv. Până și fostul președinte Marcel Ghergu are de primit aproximativ 100.000 lei. În total, ar fi nevoie de 1.000.000 lei, pentru a ajunge la zi cu litigiile. Cam 200.000 de euro, cifra lansată de conducerea Chindiei, reprezentând banii pierduți pe final de an din sponsorizări. Jucători importanți din mediul privat dispuși să susțină proiectul fotbalistic local s-ar fi retras într-un final de la masa negocierilor, evitând asocierea de imagine cu un club aflat în derivă.
S-a preluat o datorie de 9 milioane lei!
Executivul Chindiei susține că la momentul instalării, prima parte a lunii octombrie, a preluat o datorie uriașă, în jurul sumei de 9 milioane lei, redusă la aproape jumătate. Peste 3 milioane lei au reprezentat datorii la stat, o creanță închisă la secundă, pentru a evita blocarea conturilor și prăbușirea întregii structuri financiare. Sprijinul asociaților, a se înțelege Consiliul Județean Dâmbovița (5 milioane lei) și Primăria Municipiului Târgoviște (2,2 milioane lei), a fost unul important, totalizând 7,2 milioane lei. Asociați care vor continua să aloce sume esențiale pentru supraviețuirea clubului, în luna ianuarie, prin cunoscutele cotizații. Doar că ar fi apărut și sponsori noi, despre care vom scrie separat. Până și președintele Lorin Petrescu susține că a adus bani de acasă, pentru a plăti anumite creanțe, inclusiv către Andrei Șerban. Conferința de presă a fost una generoasă în subiecte, urmând să le abordăm separat.
Cine are curajul să preia Chindia?
Petrescu i-a anunțat pe asociați că se va retrage de la conducerea Chindiei. „De o lună i-am informat că vreau să plec. Nu pot să aduc un plus mai mare clubului. Aștept să găsească un înlocuitor”. Alături de el a transmis că va părăsi clubul și vicepreședintele Nicu Croitoru. „Eu cred că dacă am venit împreună cu președintele, corect este să și plecăm împreună”. La fel ca antrenorii de la Centrul de copii și juniori, Croitoru are importante restanțe salariale. Rămâne de văzut dacă reunirea lotului, programată pentru 10 ianuarie, se va face cu o aceeași conducere executivă sau cu una nouă. Concluziile zilei? Lorin Petrescu și Nicu Croitoru au anunțat și public, nu doar pe circuitul intern, decizia de a părăsi funcțiile în care au fost numiți în urmă cu aproape trei luni. Cei doi au expus în fața jurnaliștilor și a opiniei publice, tabloul complet al situației din club. Au rămas pe poziții, pentru a asigura continuitate la nivelul activității, până când asociații vor veni cu noi soluții de conducere, manageriale. Acum, intervine întrebarea. Cine are curajul să preia Chindia? Cu datorii de ordinul milioanelor de lei, cu transferuri blocate, cu riscul depunctării și cu litigii care nu mai contenesc. Început prost, anul 2023 a continuat dezastruos și a fost finalizat trist. Dar fără riscul falimentului, cum a ținut să transmită încă din start Lorin Petrescu. Și cu speranțe într-un viitor mai bun…