Înfrângere supărătoare a Chindiei la Mioveni! Îngrijorarea se adâncește

2592
Meciul de fotbal dintre CS Mioveni si Chindia Targoviste contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Orasenesc din Mioveni, duminica 5 martie 2023. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES

Dacă partida Mioveni – Chindia s-ar fi disputat pe vremea lui Constantin Teașcă sau Valentin Stănescu, jucătorii târgovișteni ar fi venit pe jos din Argeș, nu cu autocarul. Aminteam, recent, că echipa lui Toni Petrea nu prea mai seamănă cu originalul, că ceva lăuntric, imanent, se petrece în sânul ei. În celarul minții noastre pătrund multe zvonuri, dar rămân acolo, pentru că doar realitatea trebuie expusă, adică ce se vede. Și ce am văzut la Mioveni? Două goluri ale gazdelor, din cam tot atâtea ocazii, vreo patru ratări ale Chindiei și vreo 80 de minute anoste, care au produs supărare în rândul suporterilor dâmbovițeni prezenți pe stadion. Trei foști steliști, antrenorul Dică și autorii golurilor, Rusu și Lixandru, l-au învins pe cel de-al patrulea, Toni Petrea, pentru că și-au dorit mai mult victoria. Lipsa de atitudine (despre luciditate nu mai vorbim) a majorității jucătorilor noștri a început să se perpetueze. Din nou, Neguț a fost cel mai aproape de valoarea lui și, dacă în minutul 24 încheia cu gol o spectaculoasă cursă, meciul ar fi avut altă soartă.

Atacul nu mai funcționează

Atacul nu mai funcționează aproape deloc. Fiul unui prieten din Mioveni, pe care l-am văzut după meci, m-a întrebat unde este Cherchez? Cu un nod în gât, i-am spus că s-a retras în Liga a 4-a. Am adus vorba despre această întrebare, pentru că și în timpul meciului m-am gândit la fostul număr 13 al Chindiei. Pe cine să mai dai vina? Pe teren că a fost prea tare? Pe arbitrul Cojocaru? Nu, vina o poartă Chindia, pentru că având un lot mai tânăr cu vreo doi ani și un pic de liniște față de Mioveni, nu a știut să joace simplu și pe atac, așa cum încerca Neguț, de unul singur, să le sugereze coechipierilor. A mai rămas o etapă din sezonul regulat, și îngrijorarea se adâncește. Pe 13 martie (poate n-o fi ghinion!), Chindia joacă la Ploiești cu Voluntari. Ilfovenii ne-au depășit în clasament și își doresc o răzbunare pentru victoria din tur a elevilor lui Toni Petrea. Dacă vine, în sfârșit, un succes, cu 34 de puncte, echipa noastră intră în play-out cu posibilitatea de a juca cinci meciuri pe teren propriu, pentru că 17 puncte înseamnă ocuparea unui loc în prima parte a clasamentului grupei retrogradare. Iată de ce, măcar acum, să se sune mobilizarea și să îndeplinească acest obiectiv. Când lipsa de randament a unui jucător, mai ales atacant, se prelungește, el trebuie înlocuit, cu toată experiența lui. O echipă trăiește numai din victorii, care se produc prin goluri. Nimeni nu trebuie bătut în cuie pe un anumit post. Titularea nu reprezintă un abonament în primul 11, ea este efectul valorii la zi a jucătorului inclus în echipă. Și Toni Petrea are câțiva tineri dornici de afirmare în lot. Poate îi vedem și pe teren.

Foto: sportpictures.eu

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here