Impresii, după eșecul Chindiei cu Botoșani! Mai sunt speranțe

965

Prezent la Ploiești, la meciul pierdut nemeritat de Chindia cu Botoșani, mi-am notat câteva lucruri în agendă. Nu mă consider un specialist și nici nu am pretenția că voi scrie adevărul absolut, însă poate că merită citit. Spre exemplu, urmărind partidele Chindiei la tv, nu am înțeles de ce îl folosește Emil Săndoi titular pe Butean, ca fundaș dreapta, în fața lui Căpușă sau Martac. Jucătorul adus de la CFR Cluj are o tehnică bună, este ofensiv și colaborează destul de mult cu Șerban, remarcând un flanc drept mai activ, mai viu. Butean s-a integrat rapid la Chindia și joacă pe bună dreptate, chit că mie îmi place mult de Tibi Căpușă. Apoi, Pițian. Punct fix în apărarea gândită de Săndoi, băiatul a comis-o așa de grav la golul egalizator al moldovenilor, încât nici nu au mai contat realizările ulterioare. Nu ai voie să faci o asemenea greșeală, e inacceptabil!  

Apărarea a cedat în play-out

Impresia e că apărarea Chindiei, atât de apreciată în campionatul regular, e tare fragilă în play-out, iar la meciul cu Botoșani s-a clătinat la fiecare acțiune ofensivă a adversarului. Nici măcar la fazele fixe nu mai există marcajele din trecut, dovadă ușurința cu care s-a primit golul doi. Introdus pe teren în fluerăturile suporterilor, Sila s-a apărat aproximativ la reușita lui Papa. Nu a greșit la fel de deranjant ca Pițian, dar putea să facă mai mult la faza respectivă. La el nu mai ține scuza cu soarele în ochi. Chiar dacă vorbim despre doi jucători veniți de la Botoșani, nu e cazul să ne gândim la alte aspecte. Mai degrabă, au plecat de acolo, pentru că au fost alții mai buni. Până la lovitura dură primită în repriza secundă, mi-a plăcut de Chamed, care nu a bifat întâmplător aproape 150 de meciuri în Liga 1. Tehnic, dispus la efort, cu o bună viziune a jocului, fotbalistul din Insulele Comore a și marcat, servit excelent de Florea. În schimb, nu m-a impresionat Passaglia, care se bucură, poate, de prea mult credit din partea antrenorului. Decent la recuperare, argentianul nu are calitatea ofensivă dorită. Lui Săndoi îi plac jucătorii disciplinați tactic, gen Iacob, Cornel Dinu, Dulca, Popadiuc, însă mai este nevoie și de un lider, cineva care să facă diferența. Oricât de mult îl respect pe Florea, inteligent pe teren, dar și în afara lui, e clar că mai are nevoie de un partener în atac, așa cum i-au fost Dani Popa sau Cristi Cherchez. Gică e om de combinații și nu de forță, însă de cele mai multe îl descoperi izolat.

Săndoi va primi credit până la finalul sezonului

Din păcate, schimbările nu au adus nici de această dată plusul așteptat. Săndoi s-a plâns mai mereu de potențialul limitat al rezervelor, iar acest Chunchukov pare un alt jucător, față de cel care evolua pentru Clinceni. Când nu sunt rezultate, apar tot mai multe reproșuri la adresa antrenorului. Eu cred că, dacă ar fi fost un altul în locul lui Săndoi, tratamentul era cu mult mai dur. Elegant și cu bună creștere, antrenorul Chindiei are în continuare mulți susținători. Și nu doar printre suporteri, dovadă că va primi credit din partea conducerii, până la finalul sezonului. Să sperăm că va menține Chindia în Liga 1.

Foto Facebook: AFC Chindia Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here