Gard, tunel, duș, grup sanitar, tablă pentru afișarea echipelor! Sunt condițiile impuse de AJF Dâmbovița pentru Liga a 4-a

2373

Comisia județeană de acțiune împotriva violenței în sport l-a responsabilizat, se pare, pe Tudor Emil, președintele AJF Dâmbovița. Care și-a luat angajamentul de a evalua printr-o comisie toate bazele sportive ce găzduiesc meciuri din competițiile județene, pentru omologare. Se va începe cu Liga a 4-a, după care vor fi verificate și stadioanele din ligile mai mici, cum ar fi a 5-a (Onoare) și a 6-a (Promoție). Tudor Emil va trebui să se prezinte în fața Comisiei județene de acțiune împotriva violenței în sport cu un prim raport, după 15 iulie, care vizează bazele sportive de la Liga a 4-a.

Reacții de nemulțumire

AJF Dâmbovița s-a adresat cluburilor din primul eșalon județean printr-un comunicat găzduit de site-ul oficial, unde transmite criteriile ce trebuie îndeplinite la nivelul terenului de joc și al stadionului, pentru a mai putea găzdui meciuri de Liga a 4-a. Sintetizând, terenul trebuie să fie împrejmuit cu un gard de sârmă, e obligatoriu un tunel de protecție pentru jucători, arbitri și oficiali, vestiarele să cuprindă instalații de duș și grup sanitar, plus o tablă pentru afișarea echipelor. Cluburile vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a intra în normalitate la nivelul bazelor sportive, altfel vor trebui să anunțe un alt stadion pe care să-și desfășoare meciurile din organizare proprie, la cerințele impuse de regulament. Din păcate, la nivelul echipelor nu pare să existe interes pentru a îmbunătăți condițiile de joc, dovadă că au explodat reacțiile de nemulțumire după anunțul AJF Dâmbovița. Altfel, următoarea ediția de Liga a 4-a va debuta pe 18 august, iar competiția la Ligile a 5-a și a 6-a va începe pe 26 august.

Criterii pentru terenul de joc

„Pentru anul competițional 2018/2019 echipele de fotbal din Liga a 4-a trebuie să aibă terenul omologat îndeplinind următoarele criterii:

Terenul de joc: lungimea minim 90 m, lățimea minim 45 m; să fie acoperit cu iarbă naturală sau gazon; să fie împrejmuit cu gard de sârmă înalt de 1,5 m; marcajul să fie regulamentar conform ROAF; lățimea liniilor de 12 cm; porțile cu dimensiuni prevăzute de regulament, respectiv 7,32 / 2,44 m instalate corespunzător și să dispună de suporți ficși și solizi pentru plasă; tunel de protecție pentru jucători, arbitri și oficiali care este complet izolat de public și permite accesul acestora de la vestiar până la terenul de joc; băncile pentru jucătorii de rezervă să fie prevăzute cu minim 13 locuri și acoperiș protector, situate pe aceeași parte a terenului”.

Criterii pentru stadion

„Stadionul să dispună de următoarele dotări si instalații: vestiare pentru jucători în număr de două (gazde ; oaspeți) fiind dotate cu bănci (minim două), scaune (minim patru), cuier (minim opt); instalații baie, instalație pentru duș în stare de funcționare, grup sanitar; vestiare pentru arbitri prevăzute cu minim două cuiere, o masă de scris și minim patru scaune; tablă de lemn / sticlă montată într-un loc vizibil pentru afișare a formațiilor înainte de începerea jocului; instalație electrică în stare de funcționare”.

Explicație foto: Aici se joacă meciuri în Liga a 4-a, pe „stadionul” din Perșinari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here