Focar de rabie la o aruncătură de praștie de Târgoviște! Câinii și pisicile din Valea Voievozilor și Răzvad vor fi vaccinați

2969

Au înnebunit toate într-o primăvară cum nu am crezut că vom trăi vreodată. În sudul județului bântuie coronavirusul, spre nord a bătut grindina și s-au tăiat ciobanii cu topoarele, iar la o aruncătură de praștie de Târgoviște a izbucnit rabia. Prețurile au luat-o și ele razna, cel puțin trufandalele par cultivate în Vanuatu și Tokelau, și nu la Comișani sau Băleni. Școlile rămân închise, amenzile se plătesc și nu prea, stadionul e subiectul de fiță preferat pentru disputele politice, iar oamenii s-au plictisit realmente de multe. Astăzi ne-am propus să scriem mai puțin despre coronavirus, chit că au apărut cazuri noi, locații Potlogi și Văleni Dâmbovița, propunându-vă un material despre rabia care s-a abătut peste Răzvad, mai precis la Valea Voievozilor.

Un câine cu virusul rabic a mușcat două persoane

În Săptămâna Luminată, un câine a mușcat o persoană din gospodăria unde era îngrijit la Valea Voievozilor, iar ziua următoare a atacat o alta. Oamenii nu au spus nimic, nu au mers la medic, câinele a murit și a fost îngropat. Apoi dezgropat de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, care au aflat de caz, iar testul de rabie a ieșit pozitiv. Din acest moment, câinii și pisicile din comunitate vor fi vaccinați, inclusiv „câinii vagabonzi care sunt pe toate străzile”, după cum reclamă localnicii pe rețelele de socializare.

„Ne-au speriat vulpile, vin peste noi în curți!”

Acum, atenție și la vulpite! „Nu mai au ce mânca pe câmp și vin peste noi în curți. Am prins una în cotețul porcilor. Ne-au speriat vulpile anul ăsta, ne-au furat găinile, umblă toată noaptea prin grădini și prin curți”, se plâng oamenii. Șireata sare pârleazul și spre oraș, pe la periferii. Asta cu patru picioare, dar mai sunt și „cumetrii” cu două picioare, care cotrobăie prin curțile oamenilor. Rabie nu mai aveam în județ, că de coronavirus ne-am plictisit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here