Felicitări, Chindia! Bravo, Moldovan! Nu e frumos, Ghergule!

3506

Duminică splendidă la Târgoviște, cu mii de oameni ieșind la plimbare, prin Parcul Chindia. Mulți dintre ei au luat drumul stadionului, pentru un meci ce părea simplu, cu Daco-Getica București, fosta Juventus. Simplu pe hârtie, întrucât pe teren a fost nebunie curată. Oaspeții au deschis scorul după o execuție surprinzătoare a lui Raphael Stănescu (13) și s-au ținut bine pe picioare în defensivă până la pauză. A fost o primă repriză urâtă, cu multe stângăcii în joc și cu spectatori nervoși, care vedeau deja blaturi, pariuri și o nouă promovare irosită.

Moldovan a mutat genial!

Viorel Moldovan nu a pierdut timpul prin vestiar la pauză. A simțit că Neicuțescu și Cherchez nu sunt în zi bună, mizând pe Andrei Șerban și Vali Alexandru. Numai că repriza a doua a început cu o altă lovitură de ciocan. Nsiah (47) a profitat de pasa greșită a lui Panait, a pătruns central și a finalizat spectaculos. Aici am sesizat diferența dintre suporterii adevărați și spectatorii de rezultat. În timp ce puștii de la „Cavalerii Cetății” au strigat și mai puternic numele echipei de suflet, alții au părăsit stadionul bombănind. Ghinionul lor, întrucât Chindia s-a trezit din somnul neputinței și a început să joace ca o forță a ligii secunde. Liviu Mihai (53) a punctat direct din lovitură liberă. Gică Florea (59) a demonstrat că nu a ajuns întâmplător campion al României, cu Astra Giurgiu, restabilind egalitatea. Andrei Șerban (67) a transformat cu mult curaj o lovitură liberă, după care a scos un penalty, finalizat de Vali Alexandru (85).

Ghergu a preferat un sejur în Suedia, cu naționala!

„Așa arată o echipă mare”, s-a descătușat la final Daniel Florea. Da, așa arată o echipă mare, cum a arătat Chindia în repriza a doua. Așa arată și un antrenor mare. Vio Moldovan a avut curajul să intervină cu schimbări din timp, schimbări care să transforme un joc dezamăgitor, într-unul de forță, eficiență și spectacol. Însă nu așa arată un președinte mare. Marcel Ghergu nu ratează nicio deplasare a echipei naționale, de când este membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Omul care conduce Chindia s-a arătat mai interesat de un sejur în Suedia, decât de un meci de campionat al propriei echipe, căreia i-a trecut glonțul pe la ureche. Să ne bucurăm pentru o victorie obținută dramatic, dar foarte importantă, de vreme ce Sportul Snagov a remizat pe teren propriu cu ACS Poli Timișoara (0-0), la fel U Cluj cu FC Argeș (0-0), iar Petrolul Ploiești a fost distrusă la Timișoara, de ASU Politehnica (0-3).

Chindia Târgoviște – Daco-Getica București 4-2 (0-1)

Stadion: „Eugen Popescu”. Spectatori: 4.000. Au marcat: L. Mihai (53), Florea (59), Șerban (67), V. Alexandru (85-pen) / Stănescu (13), Nsiah (47). Au arbitrat: Robert Avram (Pitești) – Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț), Marian Truță (Băbeni-Vâlcea). Observatori FRF: Bogdan Zanfirescu (Botoșani), Traian Marcu (Sibiu).

Chindia: Aioani – Martac, Șandru, Leca, Panait – Rață (60 Dumitrașcu), Novac, L. Mihai, Neicuțescu (46 Șerban) – Florea, Cherchez (46 V. Alexandru). Antrenor: Viorel Moldovan.

Daco-Getica: Isvoranu – Stancu, Cotigă, Motroc, Călințaru – Martin (55 Nica), Tudorică (68 Bustea), Cîrjan (53 Prodan), Grecu – Stănescu, Nsiah. Antrenor: Marius Baciu.

Foto Facebook: Andrei Șerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here