Dorința cea mare a lui Aioani! „Vreau să întrețin singur familia, părinții au muncit destul pentru mine”

4065

Titular în poarta Chindiei de la 17 ani, Marian Aioani a ajuns astăzi unul dintre cei mai apreciați goal-keeperi ai României, dovadă convocarea la echipa națională U21 pentru Campionatul European din această lună, ce va fi găzduit de Ungaria și Slovenia. Crescut la Urziceanca, un sat din comuna Ciocănești, Marian a început ca atacant, la echipa locală, după care a trecut în poartă, pentru că nu avea cine să apere. Însă și aici a avut ceva probleme, întrucât antrenor era fratele mai mare, care a evitat să-l titularizeze, pentru a nu fi acuzat de favoritism. La unul dintre meciuri, a fost remarcat de Ionuț Iugulescu, arbitru pe atunci, care i-a propus să practice fotbalul la un club profesionist, Chindia Târgoviște. Și iată cum, copilul din Urziceanca a ajuns acum unul dintre cei mai valoroși portari ai României, monitorizat de cluburi importante nu doar din România, dar și din Italia. În ciuda progresului uriaș, Marian a rămas la fel de modest și legat de familie. Ușor emoționat, a dezvăluit în cadrul emisiunii Sport Show, la Columna TV, că cea mai mare dorință este de a câștiga suficienți bani, încât părinții lui să nu mai muncească niciodată. Oameni simpli, dar respectuoși și corecți, aceștia au făcut eforturi uriașe pentru copii, inclusiv pentru Marian. Eforturi răsplătite de mezinul familiei, care vrea acum să le întoarcă înzecit. Un băiat modest, Aioani nu uită de unde a plecat, încă un motiv de apreciere.

„Voi da totul pentru România”

Fotbalistul dâmbovițean se aștepta la convocarea pentru Campionatul European U21 și este fericit că a reușit să își facă familia mândră de rezultatele sale. „Așteptam această convocare, evoluțiile mele din acest an au fost bune. Am primit puține goluri, în comparație cu alte echipe și așteptam cu nerăbdare această convocare. Nu știu dacă voi apăra, dar când se va apela la mine voi da totul pentru România.  Oamenii din Urziceanca sunt mândri de ceea ce fac și mă susțin mereu, veneau și la meciuri când se putea. La început am jucat atacant, dar nu mai avea cine să stea în poartă și am intrat eu. Familia mea m-a sprijit necondiționat, vreau să le mulțumesc, fără ei nu pot să fac nimic. Îmi doresc să ajung la un nivel foarte mare și să îmi întrețin familia singur, să nu mai muncească. Consider că părinții au muncit destul de mult pentru mine și vreau să îi opresc, să se odihnească mai mult”, a transmis Aioani.

„Nimeni nu credea în noi”

Spre deosebire de sezonul trecut, Chindia Târgoviște este o echipă care pune multe probleme adversarelor din Liga 1, reușind să obțină multe rezultate pozitive. Emil Săndoi a organizat bine echipa, formația târgovișteană având una dintre cele mai bune apărări ale campionatului, iar pe lângă fundașii utilizați, a ieșit în evidență și Marian Aioani, care și-a salvat echipa în multe momente complicate în acest sezon. Portarul Chindiei nu se gândește la play-off, dar vrea ca echipa lui să acumuleze cât mai multe puncte și transmite că secretul formației târgoviștene din acest sezon este unitatea grupului. „Noi nu ne gândim la play-off, vrem să acumulăm cât mai multe puncte. Eu cred că am avut un parcurs total surprinzător, pentru că la început nimeni nu ne dădea șanse să ne batem la locurile de sus. Nimeni nu credea în noi, dar prin muncă, unitate și ambiție pot spune că am făcut câteva rezultate bune. Puteam urca și mai mult în clasament, am avut o perioadă foarte proastă, s-au făcut și niște greșeli împotriva noastră. Suntem o echipă disciplinată, nu mai primim chiar așa de ușor gol și încercăm să fie cât mai uniți”, a spus Aioani.

„Aș vrea să ajung în Premier League”

Aioani își dorește să aibă în continuare evoluții bune pentru Chindia și speră ca în viitor să aibă șansa să evolueze în Premier League, considerat de mulți cel mai puternic campionat al lumii. „Am avut evoluții bune, în anumite momente pot spune că aș fi putut face mai multe, dar nu poți fi la nivel maxim în fiecare meci. Mi-a rămas în suflet victoria cu Luceafărul Oradea, când am câștigat 4-1 și eram matematic promovați, iar la Liga 1 debutul contra celor de la Gaz Metan Mediaș, dar și meciul cu Steaua, când am adunat peste 10.000 de suporteri. Momentan, mă văd la Chindia, mai am contract cu cei de aici, dar pe viitor aș vrea să ajung în Premier League, îmi place Manchester City.  Din România, pentru Dinamo aveam o anumită simpatie, datorită suporterilor”.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here