Ciprian Prisăcaru candidează pentru conducerea AJF Dâmbovița! „Vor veni lângă mine oameni cu etichetă, specialiști”

5965

Ciprian Prisăcaru (38 de ani) a luat în serios misiunea de a candida pentru poziția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. Lasă impresia că și-a calculat pașii cu atenție, vorbește despre o echipă pe care și-a conturat-o, explică ce a funcționat la nivelul asociației, dar și unde trebuie intervenit, e clar că intențiile de candidatură sunt foarte solide. Numele său reprezintă o premieră într-un asemenea context, dar și o provocare pe care puțini ar fi anticipat-o. Astăzi a fost rândul lui să vorbească despre competiția electorală de la AJF Dâmbovița, cu alegeri ce vor fi programate foarte probabil în luna noiembrie sau în prima jumătate din decembrie.

La AJF nu este nevoie de dictatură și nici nu este timp de experimente”

Mulți s-au arătat surprinși să audă că Ciprian Prisăcaru are intenții de candidatură la șefia Asociației Județene de Fotbal. De ce președinte la AJF Dâmbovița?

– Consider că am o datorie morală față de fotbalul dâmbovițean, am acumulat o experiență foarte bună în managementul sportiv și sunt convins că poate fi un plus pentru fotbalul județean.

Sistemul acceptă cu greu oameni noi în fotbalul județean. Cum o să-i convingeți pe membrii afiliați că sunteți conducătorul potrivit?

– Cei 5 ani de antrenorat, activitatea la Comisia Centrală de Fotbal Feminin din cadrul FRF, 11 ani în care am fost arbitru, plus activitatea la școala de fotbal privată pe care am înființat-o în 2011, m-au făcut să cunosc foarte bine ceea ce înseamnă fotbalul la toate nivelurile. Conexiunile la nivel de federație, la nivel de administrație locală și județeană, cu siguranță vor aduce un suflu nou și un sprijin real pentru echipele și oamenii de fotbal. Iar oamenii de fotbal din Dâmbovița au nevoie de un partener, care să-i ajute concret. La AJF nu este nevoie de dictatură și nici nu este timp de experimente. Este nevoie de un parteneriat în sprijinul echipelor și a celor care fac eforturi pentru a ține echipele în viață. Integritate, experiență managerială și o echipă performantă, acestea sunt principalele mele atuuri.

Principalul obiectiv: de a ajuta echipele să își desfășoare activitatea

Sunt atâtea de îndreptat în fotbalul mic, încât sunt tare curios de unde și cu ce veți începe, dacă veți prelua conducerea asociației?

– Principalul obiectiv este acela de a ajuta echipele să își desfășoare activitatea. Sigur că sunt multe de schimbat, pentru că trebuie să aducem AJF Dâmbovița la nivelul modern al anilor 2020. Este nevoie de un nou sediu, de o componență clară a comisiilor, cu oameni de cel mai bun nivel, de pus la punct aspectele juridice cu privire la membrii afiliați, la statute și regulamente, de împrospătat corpul de observatori, de un președinte capabil la Comisia Județeană de Arbitri, care să crească nivelul și să aibă ca obiectiv să fim reprezentați la cel mai înalt nivel, de activat Comisia Tehnică si Comisia de Competiții cu oameni care au poftă de muncă și alături de care să ajutăm echipele să vină la nivelul celor din județele bine organizate și performante. Sigur că sunt multe altele de schimbat, dar am subliniat numai o parte dintre acestea.

Dacă va prelua conducerea, Ciprian Prisăcaru va impune o schimbare de cadre în asociație sau sunt și persoane care ar merita păstrate?

– Sunt și câțiva care trebuie să rămână, pentru că este nevoie să îmbini experiența unora, cu dorința și priceperea celor noi de a pune umărul la dezvoltarea activității fotbalistice. Eu văd o infuzie de aer proaspăt la AJF, iar cei puțini care vor rămâne trebuie să știe că vor fi monitorizați atent. Concluzia este că se impun schimbări majore de percepție și de comportament la nivelul AJF.

Voi propune o echipă de oameni bine pregătiți”

Ce echipă propuneți?

– Echipa mea este deja conturată într-o mare măsură. Veți regăsi nume cu greutate în fotbal, foști antrenori și jucători importanți, foști sau actuali arbitri, avocați cunoscuți pentru Comisiile de Disciplină și Apel, oameni cu etichetă, hotărâți să pună umărul la dezvoltarea fenomenului și la sprijinirea echipelor. La depunerea candidaturii îi veți cunoaște pe toți.

surprinde anunțul de candidatură al lui Cristian Catană?

– Nu mă suprinde nicio candidatură. Faptul că sunt mai multe intenții de candidatură, denotă o democrație sănătoasă în fotbalul județean. Asociația Județeană de Fotbal va fi condusă, totuși, de o echipă coordonată de un președinte. Alături de experiența mea managerială, eu voi propune și o echipă de oameni bine pregătiți, specialiști remarcabili în spectrul fotbalistic. Toți, împreună cu reprezentanții echipelor, vom putea forma o familie puternică a fotbalului.

Se impun schimbări la nivelul comisiilor?

– Da, absolut. Multe dintre comisiile actuale nu respectă prevederile statutului și regulamentelor FRF. Va trebui să ne aliniem și noi la acestea, și să le reîmprospătăm ca și componență. Cred că singura comisie lucrativă la nivel foarte bun este cea de copii și juniori. Activitatea este mai complexă decât pare din exterior. Am creionat deja o organigramă cu nume și prenume.

Fotbalul dâmbovițean are nevoie de integritate, experiență și expertiză

S-ar fi putut relua campionatul la Liga a 4-a sau la alte niveluri?

– Da, dar numai cu respectarea prevederilor Ordinului comun MTS/MS, ceea ce ar fi însemnat cheltuieli foarte mari pentru echipe. Sunt județe unde se joacă cu un număr mic de echipe, cu respectarea normelor, dar au echipe cu o condiție financiară foarte bună.

Se impune un audit la nivelul contabilității asociației?

– Eu deja am făcut o analiză financiară pe anul trecut și pe anul în curs. Conducerea asociației presupune, alături de cunoașterea fenomenului, și cunoștințe de management, de proiectarea unui buget sau de marketing. De aceea spun că fotbalul dâmbovițean nu are timp de experimente, el are nevoie de integritate, experiență și expertiză.

Indicați aspecte care au funcționat cu fostul președinte.

– În primul rând, doresc să îmi exprim regretul pentru trecerea în neființă a fostului președinte. Când conduci 30 de ani o instituție, cu siguranță că lucrurile au mers și bine. Au fost și lipsuri în ultima perioadă, însă una peste alta, a ținut în mână orgoliile nemăsurate și atât de necesare ale acestui frumos fenomen care este fotbalul.

Ciprian Prisăcaru, puncte forte

* Are o vastă experiență managerială sportivă, ocupând funcții de conducere la nivel local, dar și ministerial

* Dezvoltă relații importante, inclusiv pe zona administrativă și chiar politică, unde activează de ani mulți

* Are capacitatea de a convinge nume cu rezonanță din fenomen, pentru a forma o echipă foarte puternică, și este apreciat la nivel federal

Ciprian Prisăcaru, puncte slabe

* Nu a fost implicat activ în structurile AJF Dâmbovița de ani buni și nu reprezintă un personaj familiar pentru anumiți reprezentanți de echipe

* Mulți dintre membrii afiliați nu sunt atrași de „legiști”, obișnuiți să obțină clemență, atunci când încalcă regulamentul. Unii vor fi greu de convins că e nevoie de o schimbare

* Cu câteva excepții, activul AJF nu-i va face lobby în teritoriu, conștient că va interveni cu schimbări importante pe toate palierele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here