Chindia încă mai respiră! Victorie cu Clinceni, după multă suferință

965

După șase înfrângeri consecutive, trupa pregătită de Emil Săndoi a reușit să obțină a doua victorie din acest play-out, învingând destul de ușor echipa lui Ilie Poenaru. Chindia a jucat bine, a obținut un succes meritat, dar rămâne tot pe ultimul loc în Liga I, din cauza rezultatelor slabe din ultima perioadă. Prima ocazie a partidei a aparținut oaspeților, dar șutul lui Buziuc a fost reținut sigur de Aioani (13). Chindia și-a revenit, a pus stăpânire pe joc, dar Florea  nu a ajuns la o centrare de calitate, care a fost reținută de Vâlceanu (30). Formația târgovișteană a reușit să intre la cabine în avataj, pentru că Ivancic a marcat în urma unei lovituri de colț executate de Dumitrașcu(45).

Meci cu două penalty-uri

Academica a avut prima ocazie și în repriza a doua, dar Aioani a reținut șutul lui Merloi (63). Chindia s-a întors în atac, Dangubic a obținut un penalty, iar Bic a transformat lovitura de pedeapsă și a dus scorul la 2-0 (70). Centralul Bîrsan a dictat penalty și pentru echipa din Clinceni, în urma intervenției lui Bic asupra lui Merloi, iar Cebotaru a punctat fără emoții (77). Chindia putea să își mărească din nou avantajul, atunci când Patriche a fost aproape de autogol, însă mingea a lovit transversala (88). Până la urmă s-a făcut 3-1, pentru că Berisha a punctat simplu, după ce Vâlceanu a respins greșit șutul lui Bic (89).

Săndoi vrea 18 echipe în Liga 1

Victoria cu Academica a fost prima pentru Emil Săndoi pe banca Chindiei Târgoviște, iar antrenorul formației dâmbovițene s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi. Acesta consideră că prima ligă ar trebui să își schimbe formatul și să revină la o competiție de 18 echipe, în sistem tur-retur. „Eu cred că a fost o victorie meritată. Luând aşa, şi jocul per ansamblu, cred că a fost dominat de noi, poate exceptând o perioadă din repriza a doua, când, poate şi din cauza căldurii, am căzut puţin fizic. Mă bucur pentru jucători în primul rând, pentru că se simţeau frustraţi. Pe undeva, chiar dacă au fost câteva înfrângeri în ultima perioadă, noi am fost acolo, la limită. Au fost şi unele decizii greşite, care ne-au dezavantajat şi care ar fi contat foarte mult pentru noi să se judece corect. Sau nu ştiu, poate s-au judecat corect, poate greşesc eu, poate sunt subiectiv. Îmi cer scuze dacă sunt subiectiv. Eu am spus şi acum 3 ani, şi acum 4 ani, şi acum un an, şi asta o să spun tot timpul, că un campionat cu 18 echipe, cu tur şi retur normal, cum este în campionatele puternice din Europa, ar fi chiar mai atractiv decât actualul sistem”.

Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 3-1 (1-0)

Stadion: Ilie Oană-Ploiești. Au marcat: Ivancic (45), Bic (70-pen.), Berisha (89) / Cebotaru (77). Cartonașe galbene: Neguț (10), Bic (77) / Buziuc (25), Cebotaru (63), Ventura (87), Matei (90+4). Au arbitrat: Marcel Bîrsan, Daniel Mitruți și Mihai Marica.

Chindia: Aioani – Corbu, Benga, Diallo, Dumitrașcu – Neguț, Bic, Rață (89 Yameogo), Piftor (27 Ivancic) – Dangubic (79 Berisha), Florea (90 C. Dinu). Antrenor: Emil Săndoi.

Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Albu (72 Patriche), Bejan, Dobrescu – Merloi, Cebotaru (90 Ilie), Ventura, Achim – Markovic (46 R. Ion), Buziuc (90+1 Kontoes). Antrenor: Ilie Poenaru.

Sursa foto: AFC Chindia Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here