Chindia a eșuat, sub avalanșa unor decizii neinspirate! Promisiuni neacoperite, strategii primitive, amatorism

1363

Conducerea executivă a clubului Chindia organiza o amplă conferință de presă la finele anului trecut, unul cu adevărat reușit. Echipa promovase în Liga 1, unde avusese un parcurs decent, care oferea speranțe pentru 2020. Președintele Marcel Ghergu și directorul sportiv Ciprian Iugulescu au încercat o apropiere de jurnaliștii locali, alături de care au ciocnit un pahar cu șampanie și s-au întreținut amical. La despărțire, fiecare a primit un coș cu produse de sezon și cu materiale promoționale purtând însemnele clubului, exact cum se face la grupările importante. S-au mai atenuat din orgolii, s-au realizat și poze de grup, în jurul Chindiei părea că se formează cu adevărat o echipă frumoasă, o familie. A fost doar o falsă impresie, cu zâmbete fardate și cu strângeri de mână mincinoase. Normalitatea a durat doar câteva ore, când peste poza de grup s-a intervenit cu decupări.

Ghergu: „Am avut o campanie bună de transferuri, ne putem îndeplini obiectivul”

Ghergu și Iugulescu au vorbit mult la acea conferință de presă, iar declarațiile nu mai pot fi decupate. „Eu cred că am avut o campanie bună de transferuri, prin care am echilibrat lotul pe compartimente. Ne putem îndeplini obiectivul cu lotul pe care îl avem. Există valoare și cred că avem lot mai valoros decât alte echipe care sunt lângă noi”, spunea președintele Chindiei, oferind asigurări că s-au operat transferuri de calitate și că obiectivul menținerii în Liga 1 va fi realizat. Antrenorul de atunci, Viorel Moldovan, visa chiar la play-off, însă Ghergu a fost ceva mai realist, s-a referit strict la evitarea retrogradării.

Iugulescu a eșuat și ca scouter !

Pe lângă atribuțiile din fișa postului, Ghergu și Iugulescu și-au luat responsabilitatea de scouteri, urmărind jucători interesanți, pentru a evita, pe cât posibil, rețelele de impresari. „Mă recomandă o experiență în sport, am fost mai mult de 10 ani arbitru național, sunt profesor de educație fizică și sport, specializarea fotbal. Nu am practicat fotbal la nivel performant, doar la nivel de juniori”, își expunea public abilitățile profesionale directorul sportiv, convins că va gestiona responsabil campania de transferuri din iarnă. Am avut rezerve din secunda 1 că va reuși, cunoșteam foarte bine haosul managerial lăsat moștenire după opt ani petrecuți ca președinte la CSM Târgoviște, o degringoladă în documente care sufocă și în prezent echipa de baschet, aflată în pragul desființării. Scouterii au și ei rolul lor într-un club, sunt oameni care au ochi la fotbaliști, care simt fenomenul și dezvoltă multe contacte. Cu tot respectul pentru profesorii de educație fizică și sport adevărați, dar am întâlnit destui semianalfabeți, cu lipsuri grave. Chiar dacă dau din coate să ajungă sus, elita îi exclude mai devreme sau mai târziu.

O altă alegere neproductivă, Emil Săndoi!

Din păcate, alegerile conducătorilor Chindiei s-au dovedit total neinspirate în acest an, iar echipa s-a prăbușit în clasament, înregistrând șase eșecuri consecutive. Campania de transferuri a fost una ratată total, iar schimbarea antrenorului Viorel Moldovan, operată destul de târziu, nu a avut niciun efect. Cu Emil Săndoi pe banca tehnică, echipa a înregistrat trei înfrângeri și un golaveraj penibil (1-7). La fel cum a fost și jocul Chindiei, un adversar dorit de toată lumea, pentru a adăuga puncte sigure în clasamentul play-out.

Cristian Stan: „Marcel va răspunde, dacă lucrurile nu vor merge în direcția dorită”

„Un gând de luat în seamă pentru cei din Primărie și Consiliul Județean, care, spre onoarea dumneavoastră, finanțați echipa din Târgoviște. Puneți lângă singuraticul Moldovan un pilon de conducător cu personalitate”, suna recomandarea lui Cornel Dinu către asociații Chindiei, un om greu al fenomenului, cu expertiză în fotbal. Genul de primar care oferă răspunsuri, Cristian Stan a mers pe mâna formulei executive cu care s-a promovat, dar a avertizat. „Marcel și-a ales echipa și a garantat pentru ea, va răspunde, dacă lucrurile nu vor merge în direcția dorită”. Din păcate, lucrurile nu au mers deloc în direcția dorită, iar asociații au început să-și piardă răbdarea și încrederea.

Sursa foto: Răzvan Păsărică (ProSport)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here