Alarmă! ,,Leul” Cătălin Cristea vrea să renunțe la box, nu are locuință

3428

Sportul dâmbovițean riscă să-și piardă una dintre nestemate. Triplul campion național la seniori și câștigător al „Centurii de Aur”, Cătălin Cristea (foto centru sus) vrea să abandoneze boxul luna viitoare și să plece la muncă în străinătate. „Cătălin are deja o vârstă (27 de ani), vrea să-și întemeieze o familie, dar nu are o casă. Mi-a spus că la box nu poate să strângă bani pentru o locuință. A depus dosar pentru a primi un apartament, însă așteaptă de câțiva ani. Am identificat noi două apartamente sociale părăsite, Cătălin e dispus să preia unul chiar și cu datorii, însă nu s-a rezolvat nimic. Băiatul mi-a spus că după Naționalele de seniori din noiembrie, își va lua iubita și vor pleca la muncă în Germania”, a mărturisit Nicu Tamaș, antrenorul lui Cristea de la CSM Târgoviște, în cadrul emisiunii Sport Show de luni seară. „Este pentru prima dată când aud asta. Din păcate, clubul nostru nu-i poate oferi lui Cristea decât o locuință pe termen scurt, închiriată. Eu, ca președinte, i-am dublat salariul lui Cătălin (2.000 lei)”, a răspuns telefonic Ciprian Prisăcaru.

Locul 5 la Europene, dar așa de sărac, că nu are bani pentru o tunsoare!

Pentru a înțelege greutățile prin care trec pugiliștii târgovișteni, vă prezentăm situația lui Andrei Grigore, locul 5 luna trecută la Europenele de juniori. „Nu a avut bani nici să se tundă, i-am dat eu 20 de lei”, a vorbit cu tristețe Nicu Tamaș, încadrat cu un salariu de 1.100 lei net. În ciuda rezultatelor foarte bune, boxul continuă să sufere la CSM. Campioana națională și câștigătoare a Cupei României anul acesta, Mihaela Radu, e și ea la limită, după ce a rămas fără salariu de câteva luni. Vicecampionul național de cadeți, Andrei Luca, a trecut la CS Târgoviște, cât despre sala de box a clubului, se apropie finalul de an și tot nu a fost finalizată. Chiar dacă președintele Ciprian Prisăcaru a făcut pentru această secție mai multe decât predecesorul său, Ciprian Iugulescu, problemele tot nu au dispărut. Boxul merită mai multă susținere și mai mult respect în Târgoviște! Nici măcar la sporturile de echipă nu mai suntem ce-am fost! Baschetul a fost sacrificat, iar voleiul pare sub nivelul anilor trecuți.

P.S. „Chiar o să plec în Germania, la muncă, după Campionatul Național de seniori, din noiembrie. Când i-am spus maestrului Nicu Tamaș, nu m-a crezut, considera că e o glumă. De salariu sunt mulțumit, îl iau la timp, dar nu am o casă. Cât să stau și cu chirie?”, și-a anunțat retragerea Cătălin Cristea, devenit maestru emerit al sportului, după cele trei titluri de campion național la box seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here